DA LI VAM SE OVO SADA DOGAĐA U VEZI? PSIHOLOZI UPOZORAVAJU: Evo šta možete očekivati za 1 godinu

Kiosk
DA LI VAM SE OVO SADA DOGAĐA U VEZI? PSIHOLOZI UPOZORAVAJU: Evo šta možete očekivati za 1 godinu
Pogledajte nekoliko savjeta psihologa, koji će vam pomoći da imate bolju i zdraviju vezu:

Pogledajte nekoliko savjeta psihologa, koji će vam pomoći da imate bolju i zdraviju vezu:

1. KORISTITE "MI" UMJESTO "JA"

dd39145d2d9c84aab3d3694858

"Zaljubljeni smo." - Trudni smo. Stalno pozivanje na sebe u množini drugima može izgledati pomalo čudno, ali potrebno je najmanje 2 osobe da budu u vezi, a psihologija nam govori da upotreba "mi" konkretizira činjenicu da vi i vaš partner sada čuvate leđa jedno drugom.

Prema studiji, primijećeno je da su parovi koji su često koristili zamjenice "ja ili "on" u udaljenoj i problematičnoj vezi. S druge strane, korištenje "mi" i "nas" povezano je s empatijom i poniznošću. Korištenje zamjenica množine upućuje na dvoje ljudi kao na par, a ne kao na odvojene ljude koji rade svoje.

2. DAJTE PROSTORA JEDNO DRUGOM

2

Bez obzira na nove i drugačije uloge koje preuzimate u svom životu, vi ste i dalje pojedinac. Da biste se vi i vaš partner i dalje držali vašeg identiteta, morate poštivati ​​međusobne granice, biti strpljivi i neprestano komunicirati. To znači međusobno davanje vremena i prostora, ne samo zajedno već i odvojeno.

Ukoliko vas partner na samom početku ograničava, za samo godinu dana možete se naći u jako nezavidnom položaju. Sjedite u kući, nesretni, sa žaljenjem zašto te stvari niste već na početku veze rješavali.Ili, ako to riješite odmah, nastavak vaše veze će biti potpuno drugačiji i idiličan.

3. PREISPITUJETE JEDNO DRUGO

3

Pitate li još uvijek svoje najmilije kako im ide, kamo idu ili s kime se druže? Ono što bi se moglo pojaviti kao "zadiranje u nečiji život" zapravo pokazuje da je to vaša briga, koja pomaže ojačati vašu vezu i ljubav, a istovremeno održava romantiku i intimnost na životu.

4. SLAŽETE SE DA SE NE SLAŽETE

4

Sukobi su prirodni u bilo kojoj vezi - i čak su potrebni za održavanje zdrave veze. Neslaganje oko određenih pitanja pokazuje da ste dvije različite osobe s različitim gledištima, ali ipak uspijevate biti zajedno i pronaći razloge da se volite.

Možda imate svoje stavove kao odvojeni ljudi, ali također morate imati na umu da ste par. Prema riječima stručnjaka, ovdje je ključno slušati jedni druge bez prosuđivanja i zajedno odlučivati ​​o kompromisima. 

5. PONEKAD OSTAVITE DJECU KOD  BAKE DA SE POSVETITE VEZI

a9ff37535bb8cc25aec46bb4ee

Većina roditelja ulaže sve kako bi osigurala da se o njihovoj djeci dobro brinu, pa kad se ukaže prilika za slobodan dan ili večeru, prirodno je da se osjećaju malo krivima što su svoju djecu ostavili na brigu drugima. No, psiholozi nam kažu da se partneri moraju usredotočiti na svoj brak i vezu.

Odvajanje vremena za izlaske ili godišnji odmor omogućuje vam da uspostavite jaču i bolju međusobnu vezu bez ometanja vaših porodičnih obaveza, a omogućuje vam ponovno oživljavanje osjećaja i ljubavi između vas dvoje. Iako ostavljate djecu svojoj porodici ili u vrtićima može se činiti da niste dobri roditelji, odmor od njih nekoliko sati zapravo je zdrav za vašu vezu.

Ne propustite