OBAVEZNO URADITE OVO PRIJE NEGO VAM DJECA POJEDU: Na ovaj način SKINITE SVE BAKTERIJE I PESTICIDE SA JAGODA, MALINA I DRUGOG SITNOG VOĆA! Ovo je jedini siguran način!

Kiosk
OBAVEZNO URADITE OVO PRIJE NEGO VAM DJECA POJEDU: Na ovaj način SKINITE SVE BAKTERIJE I PESTICIDE SA JAGODA, MALINA I DRUGOG SITNOG VOĆA! Ovo je jedini siguran način!
,

Njih ne možemo lijepo da istrljamo rukama kao jabuke i breskve

Voće koje kupujemo u supermarketima i na pijacama može da bude puno bakterija, pa se pobrinite da ga prije konzumiranja dobro operete.

Prije svega, prije nego što uzmete voće u ruke, operite ih. Nema smisla isiprati voće ako ćete na njega ponovno prenositi bakterije sa ruku.

citrus-salmon-strawberry-avocado-salsa-l-www-simplyscratch-com-rinse

Sada na red dolazi samo pranje voća. Pod mlazom vode nježno istrljajte plodove, a možete se poslužiti i čistim sunđerom na koji nećete sipati deterdžent. Čak i pomorandže koje se ljušte treba isprati, jer rukama lako možete prenijeti prljavštinu s kore na pulpu koju jedete.

2e919ca0-9b5d-11ea-90f0-f3e21aa5a017-800-420

Sitno voće

Jagode, maline, zrna grožđa i drugo sitno voć najteže je oprati jer zbog mekoće ne možemo lijepo da ga istrljamo rukama kao jabuku, breskvu i slično.

Alkoholno sirće je odlično za ubijanje svih štetnih mikroba na voću, piše 24sata.hr. Soda bikarbona je zbog svog sastava dobro sredstvo za izvlačenje štetnih toksina iz voća, što je potvrdila i nova studija Univerziteta u Masačusetsu.

Voće se prvo ostavi u sirćetu dvadeset minuta. Nakon toga se može malo isprati i ostaviti u rastvoru sode bikarbone i vode bar pola sata, a zatim isprati čistom vodom.

Ne propustite