Mnoge domaćice prave istu grešku pa im sobne biljke uvenu IMAMO PRAVO RJEŠENJE, VRLO JE LAKO! Ovaj trik ćete svima preporučivati, a ne zahtjeva nikakav trud

Sve za dom
Mnoge domaćice prave istu grešku pa im sobne biljke uvenu IMAMO PRAVO RJEŠENJE, VRLO JE LAKO! Ovaj trik ćete svima preporučivati, a ne zahtjeva nikakav trud
,

Ponekad zbog previše brige i nege sami skratimo životni vijek svojim biljkama ponavljajući istu grešku

Mnoge domaćice, naročito one koje imaju mnogo cvijeća, često prave istu grešku — previše ili prečesto zalivaju svoje biljke. Ipak, ne treba svim biljkama ista količina vode kako bi rasle i napredovale, a previše vode može da izazove kontraefekat, odnosno da naškodimo svojim biljčicama.

plant-passed-away-1
Međutim, jedna žena je prije nekoliko godina na društvenim mrežama otkril trik koji se vrlo brzo raširio, a vrlo je jednostavan: ona zabode tampon u zemlju kako bi se riješila viška tečnosti i tako spase svoje cvijeće.

— Nedavno mi je nekoliko biljaka propalo zbog previše zalivanja i brinula sam da će se to desiti i sa ostalima. Tražila sam rješenje i vidjela ovaj trik u jednoj grupi, pa odlučila da ga probam i sama – napisala je ona i preporučila svima da probaju i sami.
 
Njen savet su mnogi odmah primijenili i odševljeno joj se zahvalili što je podijelila ovaj trik.


Inače, tampon vam može pomoći i da se biljka "samozaliva", ukoliko ćete, recimo, biti odsutni nekoliko dana i nemate nikoga ko bi vam pomogao oko biljaka. U tacnu saksije sipajte vodu, potom odozdo kroz saksiju provucite tampon, tako da končić ostane da visi u tacni – on će "provlačiti" vodu kroz končić i tampon i praktično ćete imati sistem samozalivanja!

Ne propustite