GREŠKA KOJA NAM IZBIJA NOVAC DIREKTNO IZ DŽEPA! Prestanite ovako da perete veš i uštedićete NEVJEROVATNU sumu

Sve za dom
GREŠKA KOJA NAM IZBIJA NOVAC DIREKTNO IZ DŽEPA! Prestanite ovako da perete veš i uštedićete NEVJEROVATNU sumu
.

Svi tražimo načine da nam mašina za veš bolje radi i manje troši, bilo da je u pitanju struja ili deterdžent. Stručnjak i savjetnik za zaštitu potrošača rekao je da će se veš jednako dobro oprati i sa samo polovinom, ili čak trećinom "preporučene" količine deterdženta!

Vaša mašina za veš, bila nova ili polovna, opraće veš dovoljno dobro i sa mnogo manje deterdženta, zbog čega ćete na godišnjem nivou uštediti novac koji možete da potrošite na pametnije, ili zabavnije stvari!

"Sproveli smo istraživanje i zaključili da će se veš dobro oprati i uz korišćenje samo djelića preporučene količine. Manje od pola vam je dovoljno da veš bude čist i mirišljav", rekao je Ešli Ajerdejl na australijskoj televiziji.

5bf72a41-8e50-4a40-b3b0-65e30a0a0a67-vvv-690x480

"U zavisnosti od toga koji deterdžent koristite, nekada će vam biti dovoljna i samo trećina ili četvrtina doze koju proizvođač savjetuje na pakovanju. U većim porodicama, pričamo o stotinama eura uštede godišnje", rekao je on.

Koju god sumu da ste uštedili, odmah je možete preusmjeriti na nešto što želite! Nekoliko hiljada dinara dovoljni su za stvari kao što je odjeća, knjige, ukrasi za kuću, a ukoliko uštedite i više od toga, već možete uzeti komad namještaja, mobilni telefon...

Kada je u pitanju odabir deterdženta, on je kazao da deterdžent u prahu treba koristiti na veoma zaprljanom vešu, ali i flekama koje su svježe. Prašak je dobar izbor i za bijeli veš i posteljinu.

Tečni deterdženti dobro će skinuti fleke od znoja i uobičajene čestice prljavštine ali neće tako dobro raditi na uflekanom vešu.

"Prašak je uvek jači od tečnog deterdženta, ali imajte na umu da je tečni deterdžent zapravo prašak rastvoren u vodi. Ako ga plaćate skuplje, znajte da plaćate dodatu vodu", rekao je on.

Ajerdejl je savjetovao i svima kojima ostaju fleke od praška da najprije prašak razmute u malo vode, pa onda stave u pregradu. Rezultati će biti sjajni!

Ne propustite