NEMOJTE DA BACATE VODU U KOJOJ SE KUHA TJESTENINA PRAVO JE ZLATO: Trik koji znaju samo najpoznatiji svjetski kuhari

Kuharica
NEMOJTE DA BACATE VODU U KOJOJ SE KUHA TJESTENINA PRAVO JE ZLATO: Trik koji znaju samo najpoznatiji svjetski kuhari
.

Kulinarski trikovi koje primjenjuju najpoznatiji svjetski kuhari najčešće su toliko jednostavni da nas ostave bez riječi. Sitnice koje samo oni znaju i rijetko dijele, a jedna od malih tajni velikih majstora je i za šta može da se iskoristi voda u kojoj se kuhala tjestenina.

Svjetski kuhari savjetuju da je iskoristimo za pripremu soseva. Oni tu tečnost nazivaju pravim zlatom jer je koriste za prirodno zgrušavanje soseva koje prave bez ikakvih dodataka.

f793b6fccab4110a7e0c

Može i da se zamrzne ako vam nećete odmah da je koristite. Možete je sipati i u kalupe za led, pa kockicu iskoristite svaki put kada pravite neki sos ili krem čorbu. 

Kulinarski eksperti naglašavaju i da je najčešća greška koju pravimo kada kuhamo tjesteninu ta što je stavimo u vodu tek nakon što ona proključa. Trik je u tome da voda i tjestina treba da se istovremeno zagrevaju. Najbolji način da pripremite tjesteninu je da je stavite u hladnu vodu, u odgovarajućoj dubljoj posudi.

Ne propustite