LJUDI ŠIROM SVIJETA LUDE ZA OVIM KOMADOM PLASTIKE! Konačno je objašnjeno čemu zapravo služi POP IT! (VIDEO)

Objavljeno:30.04.2021 - 09:33
A A A Times Arial

Pop it je šareni komad silikona za višekratnu upotrebu za koji se čini da ruši rekorde popularnosti. Pronašao je najveći broj obožavalaca na TikTok-u Pop it fidget je silikonska igračka vrijedna oko osam dolara, dolazi u različitim bojama, a obožavaoci je često nazivaju „balončićem“, piše "tportal.hr".

Njegova primarna namjena je antistresna vrpca, a mehanički podseća na omote ispunjene vazduhom. Igra se pritiskom na balon dole i kasnije - vraćanjem u prvobitni položaj pritiskom na drugu stranu.

Pop it fidget pronašao je najviše obožavalaca na kineskoj mreži TikTok, gdje video snimci sa popularnom igračkom imaju desetine hiljada pregleda.

Kao što je obično slučaj sa jednostavnim igračkama, na internetu se mogu naći u svim oblicima i bojama nakon naglog porasta popularnosti. Terapijska primjena?

Sandra Mortimer, predavačica radne terapije na Univerzitetu Flinders, tvrdi da je ključ uspjeha igračke njena jednostavnost, prenosi ABC. „Ovakve igračke mogu se koristiti za djecu sa smetnjama u razvoju.“ prokomentarisala je. Mortimer tvrdi da ovakve igračke takođe imaju potencijal da privuku veoma širok krug ljudi, posebno u senzornom smislu - mogu se „dodirivati, pritiskati ... komunicirati rukama“.


 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!