KRALJEVSKA DEKORACIJA NA KOJOJ ĆE VAM SVI ZAVIDJETI: Izuzetno laka tehnika koju morate da probate, evo kako se DOBIJU ZLATNA JAJA (VIDEO)

Kiosk
KRALJEVSKA DEKORACIJA NA KOJOJ ĆE VAM SVI ZAVIDJETI: Izuzetno laka tehnika koju morate da probate, evo kako se DOBIJU ZLATNA JAJA (VIDEO)
Ako želite da ove godine napravite nešto drugačije uskršnje dekoracije, predlažemo vam da probate srebrna jaja koja su apsolutni hit u svijetu. Jednako, ako ne i efektnija su zlatna jaja, a evo kako možete da ih napravite. 

Ako želite da ove godine napravite nešto drugačije uskršnje dekoracije, predlažemo vam da probate srebrna jaja koja su apsolutni hit u svijetu. Jednako, ako ne i efektnija su zlatna jaja, a evo kako možete da ih napravite, piše Mondo.rs.

Jaja prvo dobro operite sunđerom i tečnošću za sudove. Skuhajte u vodi sa dodatkom soli i sirćeta (ako je potrebno da se malo izbijele kako bi se boja što bolje "primila"). Kada su obarena, a stručnjaci kažu da je optimalno da se na srednjoj vatri zagrijavaju desetak minuta, ostavite ih da se prohlade, pa prebrišite ubrusom.

Postoje dvije tehnike za bojenje zlatnih jaja. Jedna je da koristite zlatni sprej i ravnomjerno ga nanosite na ohlađena jaja, a druga je da koristite tečnu zlatnu boju. Boju stavite stavite na dlanove, pa naizmjenično uzimajte jaja i valjajte ih među dlanovima kako bi se boja "primila". Ostavite ih da se osuše, pa postupak ponovite još jednom.

Ukoliko želite da im dodate sjaja, kanite maslinovog ulja na dlanove i malo ih protrljajte. 

Evo kako to izgleda...

 


 

Ne propustite