PRIJEDLOG ZA IFTAR: Danas pripremite ZAPEČENU PIETINU u SOSU, PRIPREMA NE TRAJE DUGO, a vaši ukućani će prste polizati

Kuharica
PRIJEDLOG ZA IFTAR: Danas pripremite ZAPEČENU PIETINU u SOSU, PRIPREMA NE TRAJE DUGO, a vaši ukućani će prste polizati
.

Zapečena piletina u sosu je vrlo jednostavno jelo čija priprema ne traje dugo, ne zahtjeva mnogo sastojaka što je čini savršenim odabirom za današnji iftar.

Internet obiluje stranicama i blogovima posvećenim hrani, dijeljenju recepata i savjeta za pripremu te je tako i recept za ovo jelo prvobitno nastao na blogu "JoCooks", a na Pinterestu se mogu pronaći fotografije koje do u detalje pojašnjavaju njegovu pripremu.

Potrebni sastojci su 1 kg pilećih karabataka, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike senfa, 2 kašike meda, 6 čehni bijelog luka, so, biber i crvena paprika - po želji.

piletina1

Priprema:

Zagrijte rernu na 220 stepeni. U posudi ili na dasci za rezanje obilno začinite obje strane pilećih karabataka solju i biberom te stavite u posudu za pečenje dimenzija 20 × 30 cm.

U drugoj posudi umutite maslinovo ulje, senf, med, bijeli luk i crvenu papriku dok se dobro ne sjedine.


Premažite piletinu smjesom s obje strane. Pecite 35 minuta ili dok kožica ne postane hrskava.

Izvadite iz pećnice i poslužite toplo!

Ne propustite