TOPI SE U USTIMA: Torta od sira s voćem
Ovu tortu morate probati.
SASTOJCI
ZA BISKVIT
2 jaja
50 g šećera
Prstohvat korice limuna
Prstohvat soli
50 g brašna
25 g škrobnog brašna
ZA KREMU I DEKORACIJU
2 jaja
1 vrećica vanilin šećera
6 listova želatine u listićima (bijele)
500 g posnog svježeg sira
sok od 1 limuna
1 žličica korice limuna
20 kapi tekućeg sladila
2 žlice mineralne vode
1 bjelanjak
Prstohvat soli
Sezonsko voće po želji
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Za biskvit odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksajte s 2 žlice vruće vode.
Dok miksate, polako dodajte šećer i limunovu koricu. Sve zajedno izmiksajte u gustu pjenastu kremu.
Od bjelanjaka i soli istucite čvrst snijeg pa ga umiješajte u kremu od žumanjaka. U smjesu prosijte brašno i škrobno brašno pa pažljivo umiješajte.
Ulijte smjesu u namašćeni okrugli kalup i pecite oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi.
Za kremu odvojite bjelanjke od žumanjaka. Namočite želatinu.
Izmiksajte sir sa žumanjcima, vanilin šećerom, limunovim sokom i koricom, šećerom, sladilom i mineralnom vodom.
Rastopljenu želatinu umiješajte u kremu i ostavite da se ohladi. Istucite 3 bjelanjka s malo soli pa lagano umiješajte u kremu.
Rasporedite je po biskvitu i stavite u hladnjak na 4 sata. Maknite kalup i ukrasite nasjeckanim voćem po želji.