TAMARA VUČIĆ PROSLAVILA 40. ROĐENDAN: Evo ko je ŽENA predsjednika Srbije, 1 DETALJ O NJOJ SIGURNO NISTE ZNALI

Kiosk
TAMARA VUČIĆ PROSLAVILA 40. ROĐENDAN: Evo ko je ŽENA predsjednika Srbije, 1 DETALJ O NJOJ SIGURNO NISTE ZNALI
.

Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prije četiri dana je proslavila jubilarni 40. rođendan. Uspješna, obrazovana mlada žena, najmlađa prva dama na svijetu, majka i uspješna  i obrazovana poslovna žena.

Nakon dugogodišnje karijere televizijskog novinara opredijelila se za diplomatiju i zaposlila u Ministarstvu spoljnih poslova. Humanitarni rad jeste ono što je posebno ispunjava i čemu je izuzetno posvećena, i upravo je njen tihi aktivizam doprineo primetnom poboljšanju pozicije nekih od najosjetljivijih kategorija društva.

Tamara Vučić odrasla je u Loznici, u porodici prosvjetnih radnika. U svoj rodni kraj često svraća, posebno kada dođu praznici.

Tvrdi da je za Loznicu i danas vezuje mnogo toga. Tamo su joj žive roditelji, familija, nekoliko dugogodišnjih prijatelja. Nažalost, vrijeme joj sada ne dopušta da odlazi onoliko često koliko bi voljela, ali je njoj i suprugu rodni grad obavezna destinacija za sve velike praznike - otkrila je u ekskluzivnom intervjuu za "Hello".

tamara

Za djetinjstvo je, kaže, vežu najljepša sjećanja.

"Sećam se tople atmosfere i lijepih druženja kojima, čini mi se, može da se pohvali samo manja sredina. Danas mi je zabavno kada gledam stare fotografije. Mnogo sam voljela nakit i stalno sam se kinđurila. Simpatična je i anegdota da sam u obdanište u Krupnju, gdje smo kratko vrijeme živjeli, išla svega tri dana, jer ni tada nisam mogla da spavam u popodnevnim časovima, kao što je i danas slučaj",objašnjava ona u intervjuu.

Tamara ističe da je odrastala uz pop-rok osamdesetih i devedesetih, uz starijeg brata koji je bio neka vrsta vodiča kroz muzički svijet.

tamara10

"I danas znam najveći broj tekstova iz tog perioda. Ono bez čega ne prolazi slavlje u našoj zemlji svakako su narodne pjesme, to je muzika uz koju takođe umijem da uživam - kaže Tamara Vučić, koja kada ostane sama, sebi pusti pjesmu "When I need you" od Lea Sojera.

A kao dijete prosvjetnih radnika uživala je u velikoj kućnoj biblioteci.

" I danas imamo bogatu biblioteku sa velikim brojem naslova, istorijskog, filozofskog štiva. Trenutno se na mom noćnom stočiću nalazi jedna knjiga na engleskom jeziku “A little history of the world” E.H. Gombricha i “Tvrđava” Meše Selimovića, kojoj se uvijek rado vraćam", ispričala je Tamara.

Tamara je otkrila i da da je najsrećnijom čine topla atmosfera u porodičnom domu i osmijeh njenog sina.

Četrdesete su nove dvadesete, s ponosom ističu žene koje su već prošle kroz ovaj famozni "granični prelaz". Sigurni smo da će se i prva dama Srbije sjajno snaći jer – najbolje tek predstoji. (stil.kurir.rs)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kurir.rs (@kurir.rs)

 

Ne propustite