OVAKVU BAKLAVU DO SADA SIGURNO NISTE PROBALI! Domaćica pokazala RECEPT SA GRIZOM I ORASIMA, DESERT ZA PAMĆENJE! 

Kuharica
OVAKVU BAKLAVU DO SADA SIGURNO NISTE PROBALI! Domaćica pokazala RECEPT SA GRIZOM I ORASIMA, DESERT ZA PAMĆENJE! 
-

Napravite jednistvenu baklavu kakvu do sada niste probali
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu

Za fil:

300 g mljevenih oraha
100 ml ulja
100 ml vode
2 kesice vanilin šećera
4 kašike šećera
4 kašike pšeničnog griza

bakl

Za premaz:
150 g margarina (ako postite uzmite posni)

Za sirup:

500 ml vode
350 g šećera
1 limun

rolovana-baklava

Priprema:
Sastojke za fil sjedinite. Rastopite margarin, pa dodajte ulje. Raširite jednu koru, premažite sa dve kašike premaza, stavite drugu koru, premažite jednom kašikom premaza. Na kraj kore stavite fil, dobro ga pritisnite da se ne rasipa, pa umotajte čvrst rolat. Rolate ređajte u veliku podmazanu tepsiju i isjecite na manje komade.

Stavite premaz preko i pecite na 200°C oko 30 minuta.

Pečene baklave ostavite da se ohlade, pa prelijte vrelim sirupom.

Kuhajte šećer, vodu i kriške limuna oko 15 minuta od tačke ključanja. Prelivene baklave ostavite najmanje 4 sata da stoje, a najbolje do sutradan.


<iframe width="853" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/nf_B8zUIBK0" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Ne propustite