DOMAĆICE DA VAS ČUJEMO SAD, ZNATE LI ŠTA JE NA FOTOGRAFIJI? Vjerovali ili ne, na slici nije meso

Kiosk
DOMAĆICE DA VAS ČUJEMO SAD, ZNATE LI ŠTA JE NA FOTOGRAFIJI? Vjerovali ili ne, na slici nije meso
m

Jedan korisnik društvene mreže TikTok otkrio je koliko je jednostavno napraviti zamjenu za piletinu. Recept je toliko lak, a svi vegani će se garantovano oduševiti.

Sastojci:
brašno, voda, začini, bujon od povrća ili voda u kojoj ste rastvorili jednu kocku za supu

Priprema:
U jednu posudu sipati proizvoljnu količinu brašna pa sa mlakom vodom umijesiti glatko testo, koje neće biti pretvrdo, ali se neće lijepiti za ruke. Pokriti ga folijom i ostaviti da odstoji sat vremena.

meso-830x0

Poslije toga testo preliti hladnom vodom i mestiti ga sve dok iz njega ne izbacite većinu skroba, odnosno dok je voda bijela.

Kada je voda samo bjeličasta, skoro prozirna, iscjediti vodu i tijesto začiniti po ukusu. Mesiti ga dok se svi začini ravnomjerno ne rasporede, a potom ga ponovo ostaviti da ostoji sat vremena,prenosi Telegraf.

Nakon stajanja tijesto uvijte nekoliko puta kao spiralu, čime će se stvarati slojevi i tekstura kao niti mesa. Staviti ga da se prži na zagrijanom tiganju i preliti povrćnim bujonom pa dinstati na tihoj vatri  oko pola sata.

Vegnsko meso je inače poznato i kao sejtan. To je proizvod od pšenice koji kuvanjem postaje iznenađujuće sličan mesu pa se naziva i pšeničnim mesom ili pšeničnim glutenom. Posebno je prisutan u veganskoj ishrani, a često se konzumira i u vrijeme posta.

 

Ne propustite