Facebook će UKINUTI političku zabranu oglašavanja!

Kiosk
Facebook će UKINUTI političku zabranu oglašavanja!
.

Facebook je rekao da ovog četvrtka planira ukinuti moratorij na američko političko oglašavanje, ukidajući zabranu koja je bila na snazi ​​od izbora u novembru.

Ovaj potez otvara vrata oglasima na Facebooku od strane političkih kampanja, kao i izdavanja oglašivača. Slijedi ono što je Facebook rekao da je "imao puno povratnih informacija" o svom pristupu političkom oglašavanju. Kompanija je takođe nagovijestila da bi moglo doći do "promjena" u njezinim politikama.

"Čuli smo puno povratnih informacija o ovome i saznali smo više o političkim i izbornim oglasima tokom ovog izbornog ciklusa," rekao je Facebook u ažuriranju prethodnog bloga u srijedu. "Kao rezultat toga, planiramo iskoristiti naredne mjesece kako bismo pažljivije pogledali kako ovi oglasi rade na našoj usluzi kako bismo vidjeli gdje bi daljnje promjene mogle biti zaslužne."

Google je prošle sedmice ukinuo sličnu zabranu političkog oglašavanja. Kompanija je ranije odredila izbore 2020. godine kao osjetljiv događaj, ali je politiku ukinula u decembru. Google je zatim ponovo nametnuo politiku 14. januara nakon napada u Kapitolu.

Izvor: CNN

Ne propustite