OVAKO MOŽETE IZBJEĆI NAPAD PSA LUTALICE: Evo kako da ne dođe do ugriza, MORATE NAPRAVITI JEDNU STVAR

Kiosk
OVAKO MOŽETE IZBJEĆI NAPAD PSA LUTALICE: Evo kako da ne dođe do ugriza, MORATE NAPRAVITI JEDNU STVAR
.

Svakodnevno riskiramo susresti pse lutalice u šetnji ili trčanju. Neki od ovih pasa ponekad mogu pokazivati ​​nepredvidivo ponašanje i biti izuzetno agresivni i neprijateljski raspoloženi. Dakle, postoji očigledna i izravna prijetnja ljudskom životu.

Evo kako se zaštititi i spriječiti ugrize pasa.

NE PANIČITE

Čvrsto se vjeruje da psi i druge životinje osjećaju ljudski strah. Međutim, teško možete biti mirni kad agresivan pas raste i laje na vas. Ako vrištite, mašete rukama ili bježite, možete pokrenuti instinkt psa plijena i isprovocirati ga na napad.

PRESTANITE TRČATI, NASTAVITE ŠETATI

Ako slučajno naiđete na psa tokom trčanja, usporite na šetnju. Okrenite se i hodajte u suprotnom smjeru od psa, ali nastavite ga promatrati krajičkom oka.

Štoviše, ako stojite potpuno mirno, ruku ispruženih uz bokove tijela, pas će izgubiti zanimanje za vas i odšetati.

NE GLEDAJTE GA U OČI

Direktan kontakt očima može pojačati agresivno ponašanje psa. Gledanje psa u oči psi mogu protumačiti kao prijetnju i postati razlog napada. Držite psa na vidiku, ali izbjegavajte direktan kontakt očima s njim. To će psu signalizirati da niste prijetnja, a on će se vjerojatno okrenuti i otići.

BILO KOJI PREDMETOM KOJI VAM JE PRI RUCI MOŽETE MALO ODVUĆI PAŽNJU TOG PSA

Zapravo, bilo koji predmet koji vam je pri ruci može vam biti od pomoći. Dajte mu nešto za žvakanje, poput cipele, boce ili ruksaka. To može na neko vrijeme odvratiti pažnju psa i dati vam vremena za bijeg.

NAREDITE MU DA ODE

Ako se pas i dalje ponaša agresivno, suočite se s njim - izbjegavajući direktan kontakt očima - i zapovjedite mu da ode. Obavezno upotrijebite snažan i samopouzdan, ali ne visok glas, zapovjednički glas. Najučinkovitije su naredbe „Ne“ i „Odmakni se“ čvrstim tonom. Pas će se uplašiti 
 

Ne propustite