PRIČA

PRIČA: Prije 10 godina, djevojka mi je gledala u šolju

Objavljeno:27.02.2021 - 15:48
A A A Times Arial

Tada je slušala, klimala glavom, i u sebi se smijala...

Da li vi vjerujete u svaku priču iz šoljice za kafu? Koliko ste puta poželjeli da vam neko "pročita" sudbinu, a zapravo ni sami ne vjerujete u to?

Nekome je to samo razonoda, zabava, a pojedinci gledanje u šolju shvataju vrlo ozbiljno. Evo priče jedne djevojke koja nije vjerovala da će jedno “gledanje” u šolju moći da joj promijeni život.

"Kao i većina ljudi, i ja sam bila poprilično skeptična povodom toga. Kad sam bila klinka, sa drugaricama iz sela sam sjedila, pile smo kafu i gledale jedna drugoj u šolju i sve smo pogađale. Naravno, to je bilo lako, jer, znale smo sve jedna o drugoj", počinje svoju priču J. M.

Godinama je sve shvatala kao šalu i nije pridavala veliki značaj tome. Ali...

"Sve se dešava prije desetak godina. Drugarice na fakultetu su me stalno prozivale kako ne vjerujem u to i kako moram da odem kod jedne djevojke koja fantastično gleda u šolju. Pristala sam, ali pod uslovom da nijedna ne kaže ništa o meni, mojoj sudbini, itd.

Otišla sam u jednu kuću, u prigradskom naselju. Djelovala je sređeno, toplo... Ne znam ni šta sam očekivala, kuću neke vještice iz crtanih filmova?! Svašta i od mene… Djevojka je bila potpuno pristojna, tek završila fakultet, traži posao.

Sjela sam, popila kafu. Dok se šolja "cijedila", pričale smo o vremenu, politici... A onda je počela...

Od skorije prošlosti, pa sve do detalja mog ljubavnog života, sve je bilo pogođeno. Pokazivala mi je znakove, simbole koji se tumače uvijek isto. Nisam i dalje vjerovala, mislila sam da je slučajnost. Onda je počela da priča o budućnosti.

"Muž će ti se zvati na slovo A, imaćete blizance. U početku će vaša veza početi turbulentno, ali ćeš se ti izboriti za svaku svađu, konflikt. On će raditi u svijetu zabave, stoji mu neka gitara, ne mogu dobro da vidim, ali ima veze sa muzikom.

Ti ćeš krenuti da radiš u velikoj firmi, ali nećeš biti zadovoljna, pa ćeš otvoriti svoj posao”, pričala je ona tako meni, a ja sam klimala glavom...

Ljudi mogu da vjeruju ili ne, ali, ja danas imam muža Aleksandra, i Saru i Andriju - dvogodišnje blizance. Muž mi je pjevač, a ja sam radila u banci koju sam napustila i otvorila sam svoju agenciju za nekretnine...

Na sve ovo me je podsjetila drugarica koja mi je rekla da je išla da joj gledaju u šolju i da joj djevojka ništa nije pogodila. Ja kažem - meni se sve ostvarilo. Sudbina, šta li je?

Svako vjeruje u ono što želi. Bio to Bog, sudbina, kafa, pasulj... Mogućnosti su skoro neograničene", zaključila je žena.

(webtribune.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!