OGLASIO SE MURIZ MEMIĆ NAKON SEBIJINOG GOSTOVANJA NA HAYATU Zahvaljujem se prof. Izetbegović, imam samo jedan ZAHTJEV

Aktuelno
OGLASIO SE MURIZ MEMIĆ NAKON SEBIJINOG GOSTOVANJA NA HAYATU Zahvaljujem se prof. Izetbegović, imam samo jedan ZAHTJEV
.

U Dnevniku u 7 na Hayat televiziji gostovala je Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a.

Nakon što Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića sinoć na gostovanju na Face televiziji pomenuo Sebiju Izetbegović kao nekoga ko će odgovarati jer Memiću nije pružena adekvatna pomoć, Izetbegović se sinoć pismeno, a danas i uživo u programu odlučila istupiti.

Ona je pojasnila da KCUS sarađuje s Tužilaštvom po zahtjevu samog Tužilaštva.

"Tu na KCUS-u radi ogroman broj vještaka, koji se adekvatno educiraju za to. Po nalogu Tužilaštva i Suda oni bivaju povezani, ja ne znam na čemu vještače, obaveza je samo da me obavijeste, kako bi dobili slobodan dan i otišli na vještačenje."

Pojasnila je da je vještačenje Alise Mutap u nekoliko navrata radilo Tužilaštvo, ali da je u jednom trenutku zatražen tim vještaka od KCUS-a.

"Dobila sam narednu kantonalnog tužioca da formiram tim stručnjaka koji će izvršiti analizu snimaka kompjuterizirane tomografije osobe iz tog procesa. To je bilo mislim nakon dva vještačenja koje je izvršilo Tužilaštvo."  

OVDJE možete pročitati šta je prof. dr Sebija Izetbegović još rekla o ovom slučaju, a treba naglasiti da je poručila kako je spremna razgovarati s Murizom Memićem.

Na to je na Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića" objavljen i odgovor Muriza Memića.

- Zahvaljujem se prof. dr Izetbegović što je evo nakon 5 godina od ubistva moga sina, večeras izjavila kako pristaje da sjednemo lice u lice pred kamerama. Ja je ovim putem pozivam u emisiju kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV-u, u petak 19. februara u 18.45 sati - napisao je Memić.  

(Novi.ba)

Ne propustite