Sebija Izetbegović o prozivkama Muriza Memića: Ja sam ginekolog i ne mogu vještačiti u ovim slučajevima; Sve se politizira, a spremna sam na razgovor s Memićem

Aktuelno
Sebija Izetbegović o prozivkama Muriza Memića: Ja sam ginekolog i ne mogu vještačiti u ovim slučajevima; Sve se politizira, a spremna sam na razgovor s Memićem
.

U Dnevniku u 7 na Hayat televiziji gostovala je Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a. Između ostalog govorila je i o slučaju Dženan Memić, koji je ponovo aktueliziran posljednjih dana.

Naime, nakon što Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Mmemića sinoć na gostovanju na Face televiziji pomenuo upravo Sebiju Izetbegović kao nekoga ko će odgovarati jer Memiću nije pružena adekvatna pomoć, direktorica KCUS-a se sinoć pismeno, a danas i uživo u programu odlučila istupiti.

Ona je pojasnila da KCUS sarađuje s Tužilaštvom kada ovi zatraže to.

"Tu na KCUS-u radi ogroman broj vještaka, koji se adekvatno educiraju za to. Po nalogu Tužilaštva i Suda oni bivaju povezani, ja ne znam na čemu vještače, obaveza je samo da me obavijeste, kako bi dobili slobodan dan i otišli na vještačenje."

Pojasnila je da je vještačenje Alise Mutap u nekoliko navrata radilo Tužilaštvo, ali da je u jednom trenutku zatražen tim vještaka od KCUS-a.

"Dobila sam narednu kantonalnog tužioca da formiram tim stručnjaka koji će izvršiti analizu snimaka kompjuterizirane tomografije osobe iz tog procesa. To je bilo mislim nakon dva vještačenja koje je izvršilo Tužilaštvo."  

"Taj slučaj je bio aktuelan mjesec dana nakon što sam ja došla za generalnu direktoricu. On je tretiran kroz Kliniku urgentne medicine, odatle je premješten na Kliniku za neurohirurgiju i operiran je u operacionoj sali, a potom je sve vrijeme, na žalost, do smrti proveo na intenzivnoj njezi."

Voditeljica je potpuno spontano upitala i zbog čega se njeno ime pominje u ovom kontekstu.

“Moje ime se sada u svemu proziva. To je popularno, situacija se stalno politizira. Pominje se moja ime uz SDA, a ne bi trebalo, ja sam direktorica KCUS-a primarno. Radim svoj posao vrlo profesionalno. Ja sam ginekolog i ne mogu vještačiti u ovim slučajevima. Ja sam samo dobila naredbu Tužilaštva i tu nema prostora za razgovor ni za bilo kakve druge postupke osim da postupite po naredbi Tužilaštva", pojasnila je te dodala kako je spremna sjesti i razgovarati s Murizom Memićem.

(Novi.ba)

Ne propustite