Otkazana sezona krstarenja Aljaskom 2020. bila je poražavajuća. Još jedan bi mogao biti katastrofalan.

Biznis
Otkazana sezona krstarenja Aljaskom 2020. bila je poražavajuća. Još jedan bi mogao biti katastrofalan.
.

Vijest se brzo proširila oko lučkih gradova Aljaske prošle sedmice, putem tekstova i e-maila i poziva. Nakon svih šokova 2020. godine, ovo je ipak uspjelo zapeći: Kanada je ponovo zabranila krstarenje - ne još nekoliko mjeseci kako se očekivalo, već do februara 2022.

Zbog američkog saveznog zakona, brodovi za krstarenje koji dolaze na Aljasku moraju posjetiti i stranu luku, gdje Kanada ulazi. Odluka vlade od 4. februara znači Aljasku koja je oko 60 posto svojih ljetnih posjetilaca dobila 2019. godine s krstarenja brodovi, gotovo sigurno će propustiti još jednu ključnu sezonu krstarenja, izuzev odricanja od zakona ili promjene kanadskog srca.

Sada su destinacijama i kompanijama koje su se nadale da će konačno sakupiti nekoliko mjeseci prihoda nakon što su posljednji brodovi otplovili 2019. godine preostalo da još jednom smisle kako preživjeti.

Aljaska je očekivala rekordnih 1,4 miliona posjetitelja krstarenja. Sada se suočava sa putovanjem bez ijednog.

„Mislim da smo još uvijek u šoku, da budem iskren; Mislim da se trenutno svi kenjamo ”, rekla je Tracy LaBarge, vlasnica Tracy's King Crab Shack-a u Juneauu. "Ovo traje dvije godine sa 95 posto vašeg poslovanja."

Ne propustite