7 TRIKOVA KOJE POSLODAVCI KORISTE NA RAZGOVORU ZA POSAO DA BI VAS TESTIRALI: Posebno obratite pažnju na broj 5

Kiosk
7 TRIKOVA KOJE POSLODAVCI KORISTE NA RAZGOVORU ZA POSAO DA BI VAS TESTIRALI: Posebno obratite pažnju na broj 5
.

U današnjem svijetu gledanje kroz životopis kandidata i održavanje standardnog razgovora s njima nije dovoljno u potrazi za savršenim zaposlenikom. Zato se poslodavci moraju poslužiti nekim trikovima, a većina ih je toliko jednostavna, da bi podnositelj zahtjeva mogao pasti na jednom od ovih psiholoških testova, a sam test i ne primijetiti.

Jeste li znali da čak ponuda za kafu ili čaj često može biti dio intervjua koji može utjecati na buduću sudbinu kandidata.

1. S razlogom vam se nudi šalica kafe.

U posljednje vrijeme test "šalice kafe" dobiva na popularnosti među poslodavcima. Na početku razgovora šef odvodi kandidata u kuhinju i nudi im šalicu kafe. Nakon razgovora poslodavac pažljivo pazi što će kandidat raditi sa šalicom - hoće li pitati gdje je staviti, hoće li šalicu jednostavno ostaviti na stolu ili će je sam oprati u kuhinji.

016fdd5485a2a42d312515abaa

Šef tvrtke za razvoj računovodstvenog softvera "Xero Australia", Trent Innes, koji je stvorio ovu metodu, kaže da ovaj trik dovoljno govori o karakteru osobe i njezinim manirama, više od njihovih odgovora na stvarna pitanja iz razgovora. Također može pokazati koliko će se brzo kandidat uklopiti u tim. U ovom je slučaju najbolja odluka otići u kuhinju nakon razgovora i sami oprati šalicu.

2. Šef vas namjerno drži da čekate.

U stvarnosti je test "šalice kave" nevin trik. Situacija može biti puno teža ako intervju bude zakazan za 9 sati ujutro, ali kad kandidat dođe u ured rano, poslodavac je i dalje zauzet i tražitelj posla mora pričekati 10 minuta. A onda još 10 minuta. A onda još 15 minuta.

f760245d3bb0ebf2546ffdaf31

Ovaj trik može pokazati koliko je kandidat emocionalno stabilan u stresnim situacijama i koliko općenito želi dobiti ovu poziciju.

3. Anketar iznenada počne vikati.
 

Povišenje glasa, vrištanje, pa čak i korištenje vrijeđajućih riječi još je jedan način modeliranja stresne situacije i prilika da se provjeri sposobnost kandidata da se oduprije stresu. Stručnjaci vam savjetuju da ostanete smireni i odgovorite na ta pitanja što mirnije.

e6e6e05417841d3016c8943aec

4. Anketar postavlja čudan zahtjev i traži od vas da skočite kroz prozor.

Još jedno neugodno iznenađenje za tražitelja posla moglo bi se skrivati ​​iza ekscentričnog zahtjeva - na primjer, poput skoka kroz prozor. U ovom slučaju, poslodavac želi vidjeti sposobnost kandidata da koristi razmišljanje "izvan okvira".

de063a52c59aa61c994230f4a6

Možete se poslužiti sljedećim izlazom iz ove situacije: stanite na prozorsku dasku, ali skočite na pod sobe u kojoj se odvija intervju. Nitko nije pojasnio gdje se sletjeti. Ili možete šokirati šefa postavljanjem protupitanja win-win opcijom: "Kakva će korist tvrtka imati od mog skoka?"

Nastavak na sljedećoj stranici----->>>

Ne propustite