Okrenu se, pa se gorko kaju: Da li vjerujete da muškarci GLEDAJU druge žene zbog ESTETIKE ili OVOGA?

Objavljeno:24.01.2021 - 23:18
A A A Times Arial

Koja bi žena povjerovala u objašnjenje da ih na to tjera estetika?

Muškarcima je u krvi da se okreću za ženama, a naučnici imaju objašnjenje i tvrde da na to utiče nekoliko faktora.

Jedan od njih je testosteron. Jači pol će instinktivno pogledati ženu, a tek kasnije razmisliti o tome šta zapravo radi. Testosteron utiče na njihov mozak koji percipira potencijalni plen, pa jednostavno moraju da pogledaju. Nakon toga se javlja razum i muškarac se vraća u normalno stanje, ali šteta je učinjena - već je pogledao.

muskarac-gleda-zenu-o5rxzl2k0jrkitj6trjrviis7pakcm5qld7xvv6xs8

Druga bitna stvar koja navodi muškarce da se okreću za ljepšim polom je estetika. Baš kao i dame, i oni vole da uživaju u lijepim prizorima, pa će privlačnu ženu dobro odmjeriti od glave do pete. Ali to ne znači da ne vole svoju djevojku ili suprugu.

Važan faktor je i ljubomora. Naime, muškarac koji se ne osjeća dovoljno privlačno i kome partnerka ne posvećuje pažnju, ponekad će namjerno pred njom pogledati drugu ženu kako bi izazvao reakciju. Ukoliko njegova druga polovina pokazuje da je ljubomorna, on će uživati u tome.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!