J.F.K: Stvari koje niste znali o njegovom ljubavnom životu

Lifestalgija
J.F.K: Stvari koje niste znali o njegovom ljubavnom životu
John F. Kennedy i njegova supruga Jackie su bili mlad, lijep i naizgled savršen par. Ali iza kulisa, to je bila potpuno druga priča.

John F. Kennedy i njegova supruga Jackie su bili mlad, lijep i naizgled savršen par. Ali iza kulisa, to je bila potpuno druga priča. Njegove afere i lomljenja ženskih srca su takođe dio njegovog - manje poznatog života.

JFK je zaveo Mimi Alford (djevojački Beardsley), 19-godišnju pripravnicu u Bijeloj kući, tokom njezinog četvrtog radnog dana. Uzeo joj je nevinost u svom bračnom krevetu. Poslije toga ga je pratila na njegovim putovanjima po svijetu, ali je letjela u drugom avionu namijenjenom potpredsjedniku SAD-a. U prostoru za prtljag.

jfk2

On je takođe imao afere sa sekretaricama u Bijeloj kući: Jill Cowen i Priscila Wear, koje su među osobljem dobile nadimke Fiddle i Faddle. Pisma koja otkrivaju detalje afera (napisana na memorandumima Bijele kuće) uskoro bi se trebala naći na aukciji.

Predsjednik je takođe imao aferu s Judith Campbell Exnera, koja je bila dio društvene kreme Los Angelesa, a koju je upoznao preko Frank Sinatre i to prije nego što je pobijedio na izborima. Njihova veza trajala je oko dvije godine.

jfk3

Za Marilyn Monroe, čija je afera s JFK sada legenda, je zabilježeno kako je pozvala Jackie Kennedy da bi joj priznatla aferu sa JFK, a za uzvrat je dobila odgovor: "Marilyn, ti ćeš se udati za Jacka, to je super ... Uselit ćeš se u Bijelu kuću i prihvatit ćeš odgovornosti prve dame, ja ću iseliti, a tebi će ostati svi problemi." Izvor je biografska knjiga Christophera Andersena These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie.

jfk4

Marlene Deitrich, poznata njemačka glumica, takođe je dio JFK "kolekcije", iako je u to vrijeme imala 60 godina te je bila više od deset godina starija od njega. Bila je još jedna dama zavedena u Bijeloj kući. (Jedna činjenica je takođe zanimljiva: postoje glasine da je Marlene prethodno imala dugu vezu s JFK-ovim ocem, Joe Kennedy-jem).

jfk5

Nastavljajući njemačku "temu" na red je došla Ellen Rometsch, prostitutka koja je bila česta gošća Bijele kuće. To je čini se toliko uzelo maha da ju je navodno na kraju, JFK-ov brat Bobby istjerao za sva vremena, kada se počeo brinuti kako bi ona mogla imati uticaja na reizbor predsjednika.

jfk6

Veza sa Mary Pinchot Meyer koja se sa JFK-om znala još iz školskih dana, njegovim je pomoćnicima zadavala naročitu glavobolju obzirom da je ona bila bliska prijateljica i sa njegovim političkim protivnikom Timothy Leary-jem.

Blaze Starr (mada teško da je to njezino pravo ime) je burleskna plesačica koju je budući predsjednik prvi put upoznao 1954. Njihova veza je trajala duboko unutar njegovog mandata kao prvog čovjeka SAD-a.

Pamela Turnure, sekretarica njegove supruge Jackie own je sa njime imala aferu od 1961 do 1963.

jfk7

Njegova sklonost prema glumicama ga je dovela do afere s Gene Tierney 1948. nekoliko godina prije nego što je oženio Jackie. Zavjetovao se na ljubav sa Gene, ali je bio previše politički ambiciozan kako bi oženio glumicu koja uz to nije bila ni katolkinja.

jfk8

Ne propustite