Ako ovu figuru unesete u kuću, privući ćete veliku sreću i blagostanje!

Objavljeno:21.01.2021 - 08:57
A A A Times Arial

Feng šui stručnjaci objašnjavaju zašto je ovaj predmet toliko moćan 

Prema feng šui tradiciji vjeruje se da figura žabe, poznata kao kineska žaba novca ili žaba sudbine, privlači napredak, obilje i novac u dom, piše Lovesensa.

U Kini ova žaba naziva se još "Chan Chu" i veruje se da u noći punog Mjeseca možete očekivati dobre vesti po pitanju materijalnog stanja ako energija žabe novca vlada u vašem domu.

Postoji više vrsta ove sretne figure, ali feng šui pravila ističu da je najdelotvornija žaba sa tri stopala koja drži novčić u svojim ustima, jer po legendi ova žaba skače po domu i ostavlja energiju novca u svakom kutku vaše kuće. Ipak, ove žabe se ne drže samo u kući, već je mnogi čuvaju i na radnom mhestu kako bi privukli bogatvo i napredak na poslu.

Međutim, nije dovoljno samo da imate žabu novca, već i da je stavite na određeno mjesto, savjetuju feng šui stručnjaci. Ukoliko žabu postavite na mjesto suprotno feng šui pravilima možete privući negativnu energiju i svakodnevno odbijati obilje od sebe.

Idealna mjesta na koja treba da postavite žabu novca po feng šui pravilima:

Postavite žabu u blizini ulaznih vrata.
 
Glava treba da joj bude okrenuta ka unutra.
 
Najbolju energiju privlači ako je čuvate u dnevnoj sobi, posebno ako imate privatan biznis.
 
Za napredak u karijeri postavite je u sjevernom dhelu dnevne sobe.
 
Stavite je na sto, na primjer na stočić za kafu.
 
Ako radite u kancelariji čuvajte je na vidljivom mjestu na stolu.

Novi.ba/Stil.rs

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!