SLIKE IZ MLADOSTI: Evo kako su Joe i Jill Biden NEKAD IZGLEDALI, 5 PUTA GA ODBILA PRIJE NEGO SE UDALA ZA NJEGA (FOTO)

Kiosk
SLIKE IZ MLADOSTI: Evo kako su Joe i Jill Biden NEKAD IZGLEDALI, 5 PUTA GA ODBILA PRIJE NEGO SE UDALA ZA NJEGA (FOTO)
.

Jill Biden već je služila kao druga dama SAD-a u doba kad je njezin muž bio potpredsjednik Baracku Obami, a tad je postala prva žena na takvoj poziciji koja je zadržala svoj primarni posao.

Joe i Jill upoznali su se na spoju naslijepo. Tri godine nakon smrti Bidenove prve supruge i kćeri upoznao ih je njegov brat. Jill je još uvijek studirala, a za Vogue je svojevremeno otkrila kako je Joe ostavio sjajan prvi dojam na nju. "Kad me dopratio doma, stisnuo mi je ruku za laku noć. Nazvala sam mamu u jedan ujutro i rekla joj: 'Mama, napokon sam upoznala džentlmena.'"

Joe je bio samohrani otac kad su se upoznali, a Jill mu je pomogla i da prebrodi tragediju. "Vratila mi je život", napisao je 2007. u svojim memoarima Promises to Keep. Jill se razvodila od svog prvog supruga kad je upoznala Bidena, a njegove sinove Huntera i Beaua odmah je zavoljela.

Nova tragedija zadesila je obitelj 2015. kad je Beau umro od raka mozga, potaknuvši ih da pokrenu zakladu Biden Cancer Initiative. "Ona nas je osovila na noge", rekao je Biden u videoporuci u kolovozu na demokratskoj konvenciji, dok je opisivao koliki Jill ima utjecaj na obitelj obilježenu tragedijom. "Neizmjerno je čvrsta i odana", rekao je.

efoxxegxoamwjzq

Bidenovi su 1981. dobili i kćer Ashley.

(Index.hr)

Ne propustite