POUČNA PRIČA: Ovako postupite kada vas pritisnu problemi

Kiosk
POUČNA PRIČA: Ovako postupite kada vas pritisnu problemi
.

Bračni par je ušao u luksuznu radnju i dok su razgledali po policama muškarac se okrenu ka vlasniku radnje i upita ga:

"Smijem li pogledati? Nikada još nisam vidio takvu šoljicu. Prekrasna je!!

screenshot-40

Odjednom šoljica progovori: "Slušaj, nisam ja uvijek bila šoljica za čaj", počela je svoju priču. Nekad sam bila glina. Moj me gospodar tada uzeo i valjao… mijesio, okretao… ponovno i ponovno… i ponovno.

Vikala sam: "Ostavi me na miru!" Ali on se samo nasmiješio i odgovorio: "Ne još."

Zatim me stavio na lončarsko kolo. "Odjednom sam se vrtjela i vrtjela…  "Prestani! Imam vrtoglavicu!", vrisnula sam. No, gospodar je samo odmahnuo glavom i rekao: "Ne još!"

Nakon toga me stavio u peć. Nikada nisam osjećala toliku vrućinu. Vikala sam i kucala na vrata peći. Mogla sam ga vidjeti kroz otvor i čitati s njegovih usana dok je odmahivao glavom: "Ne još."

Napokon, vrata su se otvorila. Odahnula sam. Stavio me na policu. Počela sam da se hladim i pomislila da je sad u redu, a onda me je uzeo opet i počeo da farba.

Ubacio me je u vodenu paru, a onda još jednom u peć. Ne onu istu, nego dva puta topliju.

Bila sam uvjerena da nema nikakve nade i da neću uspjeti. Bila sam spremna da odustanem, ali vrata su se tad otvorila. On me je uzeo i stavio na policu.

Nakon sat vremena dao mi je ogledalo i rekao mi: "Pogledaj se."

Pogledala sam se…: "Pa to nisam ja! To ne mogu biti ja! Pa ja sam prekrasna!"

"Želim da znaš," rekao je tada, "Znam da sam ti uzrokovao vrtoglavicu dok sam te vrtio na kotaču, ali da sam stao, zdrobila bi se. Znam da je boljelo i da je bilo vruće i zagušljivo u pećnici, ali da te nisam stavio tamo, slomila bi se."

"Znam da je vodena para bila strašna, ali vidiš, da to nisam učinio, nikada ne bi očvrsnula. Ne bi bilo boje u tvom životu. I da te nisam vratio u drugu pećnicu, ne bi dugo poživjela, lako bi se razbila."

"Sada, ti si završeni proizvod."

Dakle, kada život zadaje udarce i čini vam se kao da nećete moći da savladate sve probleme, sjetite se ove priče. Sjetite se da se do velikih uspjeha stiže jedino onim putem na kojem se nalaze prepreke.

Da bismo spoznali sreću, moramo da naučimo i šta je to tuga kako bismo sreću više cijenili. Na kraju sve bude kako treba, samo je potrebno malo strpljenja i vjere u sebe...

Jedini ipravan postupak kada vas napdanu problemi je da ne odustanete.

Izvor:Stil

Ne propustite