Domaće je uvijek najbolje: Napravite domaći puding od vanilije
Ukoliko više volite domaće proizvode ili vam se jednostavno ne sviđa kupovni puding, napravite domaći.
Ukoliko više volite domaće proizvode ili vam se jednostavno ne sviđa kupovni puding, napravite domaći. Donosimo vam recept u nastavku.
SASTOJCI
Mahuna vanilije
500 ml mlijeka ili slatkog vrhnja
3 žumanca
50 g šećera
35 g škrobnog brašna
PRIPREMA
Mahunu vanilije prepolovite po dužini, odstranite srž te sve stavite kuhati u 350 ml mlijeka ili slatkog vrhnja.
Pomiješajte žumanca, šećer, škrobno brašno i 150 ml mlijeka. Mahunu vanilije izvadite iz mlijeka pa ulijte mješavinu jaja, brašna i mlijeka.
Neprestano miješajte dok smjesa ne prokuha i ne zgusne se.
Izvor: kuhaj.hr