Muzej u Atacama pustinji

Arhitektura
Muzej u Atacama pustinji
Muzej pustinje Atacama nalazi se u Huanchaca ruševinama, na jugu grada Antofagasta, sjeverno od Čilea. Ruševine su nacionalni spomenik od 1974. godine, dakle, čine polaznu točku, koja postavlja pregled kako bi se stvorila strategija koja je konačno usvojena za muzej. Glavni cilj je da se procijeni vrijednost ruševina i učiniti ih vidljivim i značajnim pomoću sklada jednostavne prepoznatljive količine zidova monumentalnih razmjera koja u tragovima ukazuje na White Beach srebrnu ljevaonicu koja je prestala s radom 1902.

Muzej pustinje Atacama nalazi se u Huanchaca ruševinama, na jugu grada Antofagasta, sjeverno od Čilea.

Ruševine su nacionalni spomenik od 1974. godine, dakle, čine polaznu točku, koja postavlja pregled kako bi se stvorila strategija koja je konačno usvojena za muzej.
Glavni cilj je da se procijeni vrijednost ruševina i učiniti ih vidljivim i značajnim pomoću sklada jednostavne prepoznatljive količine zidova monumentalnih razmjera koja u tragovima ukazuje na White Beach srebrnu ljevaonicu koja je prestala s radom 1902.

52151f85e8e44e7a18000043-museum-of-the-atacama-desert-coz-polidura-volante-arquitectos-antofmu-261-528x351

Matematički i ritmovi volumena u ruševinama su izraženi putem dubokih pora i teškim nagomilavanjem različitih oblika koje su podjeljene u pet soba u istočnoj i zapadnoj strani muzeja.
U isto vrijeme ove sve terase su spojene kao jedan teren. Ovakvo uređenje je osmišljeno da bi se uredila cijela baza spomenika tako da oni ne ometaju pogled i tako stvaraju čistoću i jednostavnost u cijelom kulturnom parku Huanchaca.

U sebi muzej sadrži pet stalnih izložbenih soba, dvije od njih su posvećene samo geološkom pustinji Atacama, druga dvije rudarstvu i prvim stanovnicima Čilea. Jedna od posljednjih soba posvećena je donacijama južnog opservatorija Europe.
S jedne strane muzeja imate pogled na spomenike, a s druge strane muzej se vizualno povezuje s morem, predstavljajući trajnu vezu kopna i mora.

cultural
Na sjevernom trijemu je ulaz u Huanchaca sobu u kojem se održavaju povremene izložbe i razne druge aktivnosti vezane za muzej. Ovaj prostor povezuje razne priče sa vizualnim dokazima i pogled u prošlost.

museum

 

 

Ne propustite