Kuhajte zdravo: Ukusno varivo od tikvica
Jelo "na kašiku" je uvijek dobro došlo. Tikvice su jako zdrave, a morate probati i varivo od tikvica.
Sastojci:
3 tikivice
1 luk
1 l mlijeka
Mala šalica brašna
4 žlice kiselog vrhnja
Vegeta, sol, papar
1 žličica crvene mljevene paprike
Priprema:
Tikvice naribati, posoliti i pustiti da kratko odstoje. Ocijediti ih potom rukama od suvišne tekućine.
Na ulju pržiti nasjeckan luk dok malo ne omekša, dodati crvenu papriku i brašno, promiješati pa dodati naribane i ocijeđene tikvice.
Uliti mlijeko uz neprestano miješanje kako ne bi ostale grudice od brašna. Začiniti po ukusu i pustiti da zakuha.
Kuhati na laganoj vatri 15-tak minuta uz često miješanje kako ne bi zagorilo.
Na kraju dodati kiselo vrhnje,promiješati i kratko prokuhati. Po potrebi doliti malo vode ako je pregusto i začinti ako treba.
Poslužiti toplo ili mlako uz pire krumpir kao samostalno bezmesno jelo ili kao prilog uz faširance ili neko drugo mesno pečenje.
Izvor: recipeci.com