DALEKO OD LUKSUZA, OVO JE KUĆA U KOJOJ JE MARADONA PROVEO POSLJEDNJE DANE: Objavljene fotografije unutrašnjosti

Kiosk
DALEKO OD LUKSUZA, OVO JE KUĆA U KOJOJ JE MARADONA PROVEO POSLJEDNJE DANE: Objavljene fotografije unutrašnjosti
.

Argentinska legenda Diego Maradona preminuo je 25. novembra u San Andresu blizu Buenos Airesa, a tamošnji portal Clarin objavio je fotografije iznajmljene kuće u kojoj je proveo posljednje dane.

Kuća je imala dva sprata te četiri spavaće sobe s kupaonicama, a budući da se Maradona nije mogao popeti stepenicama, u prizemlju mu je uređena soba u kojoj je provodio većinu vremena.

U toj sobi se nalazio bračni krevet, zatim 81-centimetarski televizor, stol za masažu, klima uređaj, prijenosni WC i posebni prozori za smanjenje prolaska svjetlosti koja su mu pružala privatnost.

slika1

Prostor u kojem je Maradona boravio posljednje dvije sedmice nije bio prikladan prema mišljenju mnogih, pogotovo jer se njegovo bogatstvo procjenjuje na 75 miliona dolara.

"Da ste vidjeli gdje je Diego umro, i vi biste umrli", rekla je nedavno Maradonina bivša žena Claudia Villafane.

slika4

Iako je kuća lijepa i nije u lošem stanju, ključna je prilagođenost koju nije imao s obzirom na to da je bio u jako lošem zdravstvenom stanju.

Inače, federalna policija pretražila je kuću i ordinaciju te bi se u narednim danima trebale utvrditi okolnosti pod kojima je Diego preminuo.

Izvor: Klix.ba

Ne propustite