CIJELI REGION PLAČE OD SMIJEHA: Ovaj tata je na urnebesan način pokazao kako izgleda online nastava

Kiosk
CIJELI REGION PLAČE OD SMIJEHA: Ovaj tata je na urnebesan način pokazao kako izgleda online nastava
.

Jedan tata iz Srbije postao je hit na društvenim mrežama, posebno među roditeljima. Duhovito, ali bolno istinito, ilustrirao je kako izgleda online nastava na našim prostorima. Odglumio je poziv sa sinom kojeg treba pripremiti za još jedan dan nastave na daljinu. Nažalost, zasad još ne znamo identitet ovog tate.

“Halo, hej, ljubavi, srce tatino. Hajde, ustani, ljubavi, 4:15 je. Hajde da stignemo sve danas za ovo online. Hajde, znam da si umoran, ali moramo. Hajde, polako, tata je cijelu noć bio budan i uspio sam nekako da provalim, pa sad slušaj tatu da ti ispriča kako će da ti šalju online materijale, pa ti to polako danas da izvedeš. Je l’ važi?”, kaže tata na početku.

U nastavku posebno za svaki predmet sinu objašnjava što treba napraviti. “Znači, engleski, ona će da šalje materijale SMS porukom. I to kad završiš slikaš i čuvaš na računalu u folderu i kad ti ona traži, ti imaš 15 minuta rok da joj vratiš. Jeste, ljubavi. Geografija, to će da ti šalje Viberom materijale. Vraćaš isto na Viber, ali ne na taj broj, nego na broj njenog muža, pošto on ima veću memoriju, bolji telefon, pa će više da joj stigne”.

Govori mu i kako biologiju mora pratiti preko programa RTS Planeta, a matematiku preko Zooma, ali nema fiksnog termina nego kada učiteljici paše. Za glazbeni će materijale dječak dobiti mailom, mora ih slikati i odmah vratiti, ali mail stiže noću jer tako učiteljici paše. “Tu ćemo da angažujemo babu, da ona bude budna celu noć, ništa ne brini, to smo za muzičko rešili”, kaže tata.

“Kemiju pratiš preko Google meeta, ali tu imamo problem, jer profesoru ne radi mikrofon, pa će on da vam objašnjava pantomimom. Polako ćeš savladati pantomimu”. Za fiziku dijete, pak, mora naučiti Morseovu abecedu jer je učitelj našao neki stari stroj u podrumu pa će preko njega slati materijale.

Upute su u nastavku sve apsurdnije. “Istoriju će nastavnik da vam šalje materijale preko enigma mašine, samo morat ćete vi da je dešifrujete šta šalje. Tako je, polako da dešifrujete i posle vraćate. E sad, srpski, nastavnica nema mogućnosti da prati te tehnologije, starija je žena, ali na svu sreću, muž joj se bavi golubarstvom, i onda će ona preko golubova da vam šalje te materijale”, govori tata i nastavlja:

“Između 12:15 i 12:25, treba da budeš na prozoru, da sačekaš goluba, baciš mu malo kukuruza i da vičeš prrrr…da ga opustiš da ti on ostavi to. U principu, sve je jako prosto, nemaš ti tu problem”. Naposljetku tata sinu govori kako su ga ispisali s nogometa te da su mu izbacili ručak.

“Ostali su ti doručak i večera, ali ćemo to malo obilnije. I mama i ja ćemo se razvesti, bata će živeti s mamom, a ti sa mnom da bi mogli sve to da stignemo. Bit će to sve super, ma to sve za našu decu. Ljubi te tata puno, hajde, ćao!”.

Ne propustite