Na ovaj način će vam pokazati svoju ljubav: 10 stvari koje će svaki muškarac uraditi za ženu koju voli

Kiosk
Na ovaj način će vam pokazati svoju ljubav: 10 stvari koje će svaki muškarac uraditi za ženu koju voli
Ljubav je složena emocija

Ljubav je složena emocija. Ne postoje čvrsta pravila, nema vodiča kojim se možete koristiti osim svog srca.

Muškarci su od malena naučeni da ne budu „previše emotivni“, jer se taj kvalitet obično povezuje sa ženama. Ova rodna stereotipizacija rezultirala je većim problemom, gdje muškarci ne znaju izraziti ono što osjećaju, a žene ne razumiju njihove namjere.

Međutim, muškarci svoju ljubav pokazuju kroz djela.

istock-861368754

Evo nekoliko načina na koje muškarci pokazuju svoju ljubav:

1. Učinit će vas dijelom svoje porodice

Ako vas je vaš muškarac predstavio svojoj porodici, to znači da želi da provodite vrijeme s njegovim roditeljima, želi da budete sastavni dio njegovog života – vrlo je ozbiljan prema vama. Želi da svi vide koliko je blagoslovljen što vas ima.

2. Uvijek u kontaktu s vama

Ako vas vaš muškarac nazove bez posebnog razloga, samo da bi provjerio kako ste i šta radite onda je definitivno zaljubljen.

3. Blizu, daleko gdje god se nalazili

Ako vas zaista voli, onda će se truditi da bude povezan s vama. Neočekivano će vas zagrliti, poljubiti, željet će se maziti s vama… Ustvari, uživa u vašem društvu.

4. Kompromis je ključ

Veza ne može opstati bez prilagođavanja i kompromisa, ali ne bi trebalo biti jednostrano. Ako je zbog vas spreman gledati dalje od vlastitih interesa, ludo je zaljubljen.

5. Bit će tu za vas

Pod ovim, ne mislimo da će vas pratiti poput psića. Bit će tu čak i ako ga neka stvar ne zanima, samo zato što vam je važno. Bilo da je to kupovina za rođendan prijatelja ili kupovina kuhinjskih aparata. Vi ste mu prioritet.

6. Sluša vas

Ako pazi na sitnice poput vašeg omiljenog jela, boje ili pjesme – on je potpuno lud za vama. Muškarci se pokušavaju sjetiti datuma samo ako su stvarno zainteresirani.

7. On traži savjet

“Muški ego” ne funkcionira kada vas neko iskreno smatra partnerom. Tražit će savjet, pitati vaše mišljenje o stvarima, učinit će sve da se osjećate cijenjeno.

8. On uči od vas

Voljeti je proces zajedničkog odrastanja, svakodnevnog otkrivanja i učenja novih stvari. Postoje određene stvari koje vi radite i on ima tendenciju da čini isto. Čak ponavlja i geste. To su znakovi ljubavi.

9. Obavljat će poslove za vas

Pravi čovjek vjeruje u jednakost i obavljat će kućanske poslove bez da ga morate gnjaviti. Zna kad vam treba pomoć i učinit će sve da budete sretni.

10. Pokloni koji znače

Poklonit će vam jednu stvar koju ste promatrali u tržnom centru jednostavno zato što obraća pažnju i voli vas. To pokazuje da obraća pažnju.

Ne propustite