Pet PITANJA koja morate postaviti osobi sa kojom ste u OZBILJNOJ VEZI

Objavljeno:28.11.2020 - 14:49
A A A Times Arial

Kada konačno pronađete tu jedinstvenu osobu sa kojom zaista možete da zamislite svoju budućnost, važno je da neke stvari saznate prije nego što napravite sljedeći važan korak. Ljubav zna da bude slijepa i da učini da neke stvari osmislite u svojoj glavi, koje nisu u dodiru sa stvarnošću. Ako planirate da vezu sa datom osobom podignete na viši nivo, poželjno bi bilo da dobijete odgovore na sljedeća pitanja:

DA LI BI MI ČUVAO LEĐA BEZ OBZIRA NA SVE?

Život nas često stavlja pred različita iskušenja, pa je zbog toga važno znati da li osoba sa kojom planirate svoju budućnost ima namjeru da bude uz vas kada zagusti. Ako osoba oklijeva dok odgovara na ovo pitanje, znači da nije sigurna kako bi postupila u teškoj situaciji.

healthy-relationship

ŠTA PODRAZUMIJEVAŠ POD POJMOM – PREVARE?

Prevara ima različito značenje za različite ljude. I dok jedni smatraju prevarom odnos sa drugom osobom, mnogima je dovoljan razlog za svađu pogled na treću osobu u prolazu. Kako biste izbjegli svađe i nesporazume pobrinite se da na vrijeme utvrdite šta vaš partner smatra prevarom.

KOLIKO ISKRENOSTI SMATRAŠ DA JE POTREBNO U VEZI?

Iskrenost je bez daljnjeg najvažnija u svakoj vezi. Međutim pojedinci smatraju da je neke stvari iz prošlosti ipak bolje zadržati za sebe nego ih podijeliti sa sadašnjim partnerom. Drugi pak misle da je za stabilnu vezu važno reći sve, po cijenu raskida. U zavisnosti od odgovora vašeg partnera znaćete da li nešto krije od vas ili je u potpunosti otvoren.


ŠTA TI ŽELIŠ OD OVE VEZE?

Kako biste vezu sa datom osobom podigli na viši nivo morate da znate da i ona ima iste želje. Ako se vaši planovi o budućnosti razlikuju, pri čemu vi možda želite da se fokusirate na zasnivanje porodice dok bi on više da se posveti karijeri i putovanjima, važno je da to znate prije nego što napravite sljedeći korak.

ZAŠTO TVOJA PROŠLA VEZA NIJE USPJELA?

Razgovor o bivšim partnerima nikad nije jednostavan. On otvara često rane koje su dugo zarastale i dovodi vas u neugodnu situaciju. Međutim ako je vašem partneru vidno teško da odgovori na ovo pitanje, to može značiti da još nije raskrstio u svojoj glavi sa osjećanjima prema svojoj bivšoj.
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!