VJERNE, POŠTENE, POUZDANE I SIGURNE: Evo kakve su osobe koje nose ime AMINA

Objavljeno:26.11.2020 - 18:35
A A A Times Arial

Ime Amina je arapskog porijekla (‏آمنة‎ ) i znači vjerna, poštena, pouzdana i sigurna. Ovo je jako često ime među muslimanima. Majka poslanika Muhameda a.s. zvala se Amina. Takođe se ime Amina prevodi i kao "žena mira i harmonije". Na listi najčešće davanih imena djevojčicama u Federaciji BiH u posljednjih nekoliko godina je ovo ime bilo na 1. mjestu.

sml-7-things-happy-couples-do-every-day-7

Oštar um i dobro razvijena intuicija dopuštaju Amini da izbjegne ozbiljne životne probleme.

Ova djevojka, u pravilu, uči iz vlastitih pogrešaka, ne voli da se netko popne u njezinu dušu i daje savjete. Amina od ranog djetinjstva ima svoje mišljenje, na koje je gotovo nemoguće utjecati. Čak i najozbiljniji problemi i pogreške ne mogu izbaciti tlo pod nogu. Amina je uvijek vrlo odlučna.

Amina je dobra žena i majka. Naviknuta je na ogromnu pozornost suprotnog spola, ali nije sklona povremenim vezama. Odabiru budućeg supružnika prilazi vrlo pažljivo. Udaje se za snažnog i uspješnog čovjeka koji je u stanju u potpunosti podržati svoju obitelj.
Kako piše "esotericcosmos.com" Amina obično postaje majka više djece. Ona voli djecu i spremna im je uvijek pomoći i moralno i finansijski.
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!