SAVRŠENA KOMBINACIJA: Kolač s kupinama i kiselim vrhnjem
Ako ste ljubitelj voća i poslastica, morate probati ovaj recept.
SASTOJCI
100 g tamne čokolade
50 g maslaca
100 g keksa cantuccina ili amarettina
400 g kupina
1 pakiranje vanilin šećera
5 listića želatine
250 g vrhnja za šlag
250 g kiselog vrhnja
75 g šećera
Sok i naribana kora od ½ limuna
1 kruška (za ukrašavanje)
PRIPREMA
Nasjeckajte čokoladu te je rastopite s maslacem u posudi uronjenoj u vruću vodu.
Stavite kekse u vrećicu za zamrzavanje te razmrvite kekse valjkom za tijesto. Pomiješajte to s čokoladom.
Okrugli kalup (promjera 20 cm) obložite papirom za pečenje. Stavite unutra smjesu, zagladite pa stavite u hladnjak.
Operite bobice pa pola ostavite za ukrašavanje. Ostale izmiksajte, propasirajte te pomiješajte s vanilin šećerom. Omekšajte želatinu pa stucite šlag od vrhnja.
Pomiješajte kiselo vrhnje, šećer, sok i koru od limuna te umiješajte pire. Istisnite želatinu, rastopite je u loncu te umiješajte u kremu.
Premažite i zagladite kremu po biskvitu te stavite na 4 sata u hladnjak. Prije posluživanja ukrasite preostalim kupinama.
Po želji ukrasite tanko narezanim ploškama kruške.
Izvor: kuhaj.hr