NOVI MODEL ĆE VAS OČARATI: Prvi mobilni koji se pere sapunom i izbjeljivačem (FOTO)

Nauka i tehnologija
NOVI MODEL ĆE VAS OČARATI: Prvi mobilni koji se pere sapunom i izbjeljivačem (FOTO)
Prvi antibakterijski telefon na svijetu dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Prvi antibakterijski telefon na svijetu dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva. Napravila ga je kompanija Bullit, sa sjedištem u Redingu, a dobio je ime Cat S42.

Modeli opremljeni dodatnom antimikrobnom tehnologijom, doduše, neće biti dostupni do početka 2021. godine.

Telefon koji će imati antibakterijski sistem, boriće se protiv širenja bakterija zahvaljujući srebrnim jonima ugrađenim u materijale od kojih je sačinjen. Mada takvi joni aktivno ne neutrališu bakterije ili viruse, uključujući i koronavirus, oni zaustavljaju širenje i umnožavanje patogena, tvrde oni koji su pokrenuli “biomaster”.

Proizvođači dodaju da je uređaj potpuno vodootporan i da ga treba redovno prati sapunom i vodom, sredstvima za dezinfekciju, pa čak i izbeljivačima da bi bio čist. Kućište od neprobojnog stakla i nerđajućeg čelika nije oštećeno ni nakon pada na čelik sa visine od 1.8 metara, a poslije testova, na njemu nisu bili primjetni tragovi prljavštine koja se zadržala.

Proizvođači telefona kažu da bi se opcija termičkog skeniranja koja će biti opcija u vidu aplikacije kod novog modela mobilnog telefona, takođe mogle koristiti za mjerenje temperature među zaposlenima, što je sve češća praksa u kolektivima.

Kako da održavate svoj telefon
U toku pandemije koronavirusa, brojni su savjeti o pranju ruku i dezinfekciji predmeta koje svakodnevno koristimo.

Profesor Piter Hal sa Univerziteta u Vaterlou, smatra da telefone treba čistiti dva puta dnevno, kako bi se spriječio dalji prenos virusa. Alkoholne maramice su najpogodnije za ubijanje virusa, a preporučuje se i upotreba krpe od mikrovlakana i sapunice, prenosi Sputnjik.
 

Ne propustite