Najukusniji sendvič na svijetu: Ovoj hrskavoj kombinaciji nećete moći da odolite
Ljubitelji sendviča upravo su dobili još jedan razlog da ih obožavaju, a oni što ih ne vole razlog da se predomisle. Ova hraskava kombinacija će se svima dopasti.
Priprema: posolite i pobiberite pileće meso bez kostiju. Meso stavite u kesu sa zip zatvaračem. Preko mesa sipajte vodu iz tegle sa kiselim krastavcima. Potrebno vam je oko pola vode iz tegle. Dobro zatvorite kesu i ostavite da piletina upije sok iz tegle oko pola sata. Možete ostaviti i tokom noći da odstoji.
U jednu posudu stavite melijko, a u drugu brašno u koje ste stavili dvije kašike praška za pecivo. Po želji dodatno pobiberite meso, ali nemojte dodavati so, jer je voda iz krastavaca već dovoljno slana, a meso je upilo. Meso uvaljajte u mlijeko i brašno i pržite u dubokom zagrijanom ulju.
![]()
(zena.blic.rs)