Jako ukusno: Pileća prsa u bijelom sosu

Kuharica
Jako ukusno: Pileća prsa u bijelom sosu
Ako ste ljubitelj piletine a dosadila vam je klasična, probajte ovu.

Ako ste ljubitelj piletine a dosadila vam je klasična, probajte ovu. 

Sastojci
1 vezica peršuna
1 vezica vlašca
250 g jogurta
1 kašika mlijeka
1 kašičica sirćeta
Šećer
2 jajeta
300 g fileta pilećih grudi
4 kašike brašna
150 g prezli
4 kašike maslaca

Priprema
1. Za umak prvo iskidajte listiće peršuna i nasjeckajte vlašac na kolutiće. Oboje izmiksajte sa 50 g jogurta i mlijekom. Pomiješajte s preostalim jogurtom. Začinite solju, biberom, sirćetom i šećerom.

2. Razmutite jaja. Isjecite piletinu na tanke šnicle. Uvaljajte meso u brašno, jaja i prezle, pa pritisnite panadu. Popržite na maslacu i ocijedite na kuhinjskom papiru.

3. Servirajte meso na tanjire, prelijte sosom i uživajte!

Izvor: stil.kurir.rs

Ne propustite