Igra videoigre i zarađuje preko 4 miliona dolara godišnje!

Internet
Igra videoigre i zarađuje preko 4 miliona dolara godišnje!
Šveđanin Felix Arvid Ulf Kjellberg je trenutno bez konkurencije najveća zvijezda na Youtubeu sa više od 32 miliona registrovanih pratilaca.

On nije ni pjevač, ni sportist, i za mnoge je totalni anonimus, ali Šveđanin Felix Arvid Ulf Kjellberg je trenutno bez konkurencije najveća zvijezda na Youtubeu sa više od 32 miliona registrovanih pratilaca, o čemu poznate ličnosti poput Lady Gage i Justina Biebera mogu samo da sanjaju!

Felix (25) koji pod nikom PewDiePie na zanimljiv način komentariše kompjuterske igre, ali i neke aktuelne društvene teme, zahvaljujući armiji fanova, zarađuje oko četiri miliona dolara godišnje, a ta suma će se sigurno uvećati, budući da Kjellberg na svakih 3.5 sekundi dobija novog pratioca ili, ako vam je tako lakše, 1.041 svakog sata, odnosno 25.000 dnevno!

"Ja samo igram igrice i pokušavam zabaviti publiku. Zapravo je prilično nevjerovatno da mogu živjeti od igranja videoigara i time zarađivati za život. Kad sam to prvi put shvatio, skoro sam zaplakao od sreće", kaže Felix.

Kjellberg veliku većinu novca donira u dobrotvorne svrhe, a izdvajaju se donacije Svjetskoj fondaciji za prirodu, kao i pokret za čistu vodu u Africi.

Ne propustite