ZDRAV, UKUSAN ZAČIN KOJI SVI OBOŽAVAJU Ovaj čarobni napitak, topi po kilogram dnevno!
Činjenica je da cimet topi kilograme, a da se tokom tog perioda organizam ne osjeća opterećenje
Jednostavna dijeta kojom se za nedjelju dana topi čak sedam kilograma! Mnogi će odmah izraziti sumnju u njenu jednostavnost, ali ukoliko se u obzir uzme činjenica da nema restrikcije kada je riječ o hrani, već samo dodatak jednog napitka biće jasno kako je odjednom stekla veliku popularnost širom svijeta.
Rezultati naravno variraju od osobe do osobe, u zavisnosti od kolaže, ali i od svakodnevnih fizičkih aktivnosti i tipa ishrane koja se koristi. Ipak, činjenica je da cimet topi kilograme, a da se tokom tog perioda organizam ne osjeća opterećenje.
Cimet sadrži fenole i antioksidanse, čime pomaže tijelu u borbi protiv upala i boli. Uz to sadrži i kumarin koji je zaslužan za regulisanje nivoa šećera u krvi, smanjuje apetit i ubrzava metabolizam i pojačava cirkulaciju krvi. Ovaj ukusni začin ima i antibakterijska svojstva pa se može koristi za postizanje ravnoteže crevne flore.
Cimet se dodaje u svakodnevnu ishranu zbog sastojaka koji su posebno pogodni za oboljele od dijabetesa, redukuju visinu insulina u krvi i snižava visok nivo holesterola.Takođe, jača imunitet i ubrzava metabolizam.
Cimet dijeta
Zdrava ishrana je svakako poželjna, ali tokom ove dijete nije potrebno da ukidate namirnice u svojoj svakodnevnoj ishrani. Prva varijanta dijete podrazumeva konzumiranje bezmasnog jogurta uz kašičicu cimeta, a druga varijanta pola litre vode sa kašičicom cimeta dva puta dnevno.
Cimet dijeta sa jogurtom je idealna za jutarnji desert. Konzumira se tako da u čašu jogurta ili domaćeg kefira doda kašičica cimeta. Ovo se pije ujutro odmah nakon buđenja i uveče prije spavanja. Napitak sa vodom podrazumijeva da se upola litra vode doda kašičica meda, a sama voda može biti ili topla ili hladna, potpuno je svedejno, pijete i vodu i čaj te da osim cimeta u tekućinu dodate i med. Taj napitak se može biti hladan ili topao. Med samo nemojte dodavati u kipuću vodu, već tek onda kada je mlaka kako med ne bi izgubio svoja svojstva.