LIJEK ZA PROŠIRENE VENE: Uporni problem će brzo nestati, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka iz kuhinje!

Kiosk
LIJEK ZA PROŠIRENE VENE: Uporni problem će brzo nestati, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka iz kuhinje!
.

.

Proširene vene nastaju kada mali "ventil" unutar vaših vena prestanu pravilno da rade. 

Naime, u zdravim venama postoji niz sitnih ventila koji se otvaraju i zatvaraju kako  bi krv mogla glatko da struji u srce u jednom smjeru. 

vene5

U slučajevima kada ovi ventili budu oštećeni ili oslabljeni, krv teče unazad, uzrokujući da vene budu natečene i povećane.

Proširene vene mogu uzrokovati: dob, težina, dugo trajanje stajanja ili sjedenja, trudnoća, genetika i tako dalje.

vene1

Evo kako ovaj problem možete riješiti na prirodan način. 

Maslinovo ulje

Poboljšanje cirkulacije krvi je neophodno kada je riječ o liječenju proširenih vena. Maslinovo ulje ima protivupalno i umirujuće svojstvo koje će nakon apsorpcije kroz kožu smanjiti veličinu proširenih i povećanih vena i aktivirati protok krvi. Maslinovo ulje takođe ima visok sadržaj esencijalnih masnih kiselina, vitamina E i minerala. Zbog visokog sadržaja Omega-3 masnih kiselina poboljšava protok krvi kroz vene i vraća funkciju jednosmjernih ventila.

GRČEVI U NOGAMA SU OPASAN SIMPTOM: Evo na šta ukazuje bol u listovima i butinama

maslinovo

Priprema i upotreba

Dodajte malo maslinovog ulja u teglu i zagrijte ga kako biste ga “aktivirali“. Pamučnom gazom (ili nečim drugim od pamuka), masirajte kožu s toplim uljem nekoliko minuta. Ponovite dva puta dnevno najmanje 2 mjeseca.

Jabukovo sirće, aloe vera i mrkva

Jabukovo sirće ima puno proteina, enzima i prijateljskih bakterija, no glavna supstanca u jabukovom sirćetu jeste sirćetna kiselina koja može da ubije štetne bakterije ili spriječi da se množe. Osim toga, nekoliko istraživanja na životinjama pokazalo je da sirće može da smanji trigliceride u krvi, krvne ugruške, kolesterol i krvni pritisak.

sirce

Aloe vera gel također sadrži salicilnu kiselinu i druga antiseptička jedinjenja koja uklanjaju bakterije koje uzrokuju akne, što ga čini izvrsnim prirodnim lijekom za izbijanje i izvrsnim sredstvom za čišćenje kože. Takođe je bogat mineralima, enzimima, antioksidansima i vitaminima A, C i E, koji svi zajedno rade kako bi pojačali barijeru kože.

Mrkva je veliki izvor vitamina i minerala, posebno vitamina A (beta-karotena), biotina, vitamina K (filokvinon), kalijuma, sumpora i vitamina B6. Oni pomažu u popravljanju tkiva kože u slučaju oštećenja. Može da prodre kroz kožu i pomogne joj da se brže oporavi od spoljnih rana i povreda.

mrkva

Uzmite jednu srednju/veliku mrkvu i izrendajte je. Cjediljkom sok od rendane šargarepe procijedite u teglu. U posebnu posudu dodajte (sve sastojke zajedno): 1 kašičicu soka od mrkve, 1 kašičicu aloe vera gela, 1 kašičicu jabukovog sirćeta. Na kraju dobro izmiješajte. Nanosite na željeno mjesto, takođe pamučnom gazom, najmanje 3 puta dnevno, mjesec dana.

Ne propustite