EVO ŠTO DOLAZI DO RAZVODA: Muž i žena urade ovu KOBNU GREŠKU, IMA LI ISTINE?

Kiosk
EVO ŠTO DOLAZI DO RAZVODA: Muž i žena urade ovu KOBNU GREŠKU, IMA LI ISTINE?
.

Uvjerenje da bi brak trebalo da donese miran i tih život, stavljanje tačke na izlaske, odricanje od hobija i pasija ili isključivo porodične aktivnosti - pogrešno je.

Studija naučnika sa Linkoln univerziteta, u kojoj je učestvovalo 10.000 parova, pokazala je da upravo povremeni odlasci u pozorište, bioskop, restoran ili klub čuvaju brak, čine ga čvršćim i prijatnijim.

Naučnici su zaključili da parovi koji su se stavili samo u funkciju roditeljstva zapostavljaju intimu i manje su posvećeni jedno drugom, a da ni ne primijećuju da su prestali da izlaze na večeru ili kupuju karte za predstavu kako bi se opustili i proveli neko kvalitetnije vrijeme zajedno.

Trećina nikada ne izlazi!

Studija je otkrila da samo 11 odsto parova izlazi jednom nedeljno, 30 odsto jednom mjesečno, 23 odsto rjeđe od toga, dok 36 odsto parova nikada ne izlazi

Istraživanje je pokazalo da se bračni drugovi koji, uprkos mnoštvu dnevnih obaveza, nađu vrijeme da povremeno izađu za 14 odsto rjeđe razvode, a u 68 odsto slučajeva imaju ljepši i iskreniji brak. Naučnici su došli do podatka da je dovoljno da se osame samo jednom mjesečno i efekat je već postignut.

brak-svadje

Istraživači naglašavaju da novac nikada ne bi smeo da se koristi kao izgovor za neizlazak sa bračnim drugom, jer suština i nije u basnoslovnom trošenju, već u želji da se partneri posvete jedno drugom na kreativan i iskren način.

Tako je sasvim dovoljno da povremeno kupe kartu za bioskop i kokice ili da jedno drugom pripreme večeru kod kuće, ali da je učine svečanijom tako što će upaliti svijeće, pustiti muziku ili napraviti bioskop u domu.

Ne propustite