JESTE LI PRIMIJETILI OVO U BRAKU? AKO SE DESI BROJ 3. OSTAVIT ĆE VAS: ŽIVA ISTINA, obratite pažnju

Kiosk
JESTE LI PRIMIJETILI OVO U BRAKU? AKO SE DESI BROJ 3. OSTAVIT ĆE VAS: ŽIVA ISTINA, obratite pažnju
,

Stručnjak za veze Tim Lott kaže da postoje 3 važna aspekta uspješnog para: komunikacija, poštovanje i povjerenje. 

Najteže od svega nazvao je povjerenje. Ali ipak, trebate imati vjere i nade, čak i ako je u prošlosti bilo nekih grešaka, jer bez njih nema budućnosti.

1. Ne bojite se biti (ili sličiti) VI/SEBI.

802630544daca2a586e85329bf
Prema psiholozima, mogu postojati imaginarni i prirodni odnosi. Društveni maniri koriste se u imaginarnim vezama, a mi ih koristimo da bismo izgledali kao da smo sišli s neba.

U prirodnim vezama niste sramežljivi niti se bojite biti svoji i znate da vaš partner razumije da niste robot, a također se želi osjećati opušteno i kao kod kuće.

Možete šetati po kući razgovarajući telefonom s raskopčanim pantalonama, jesti naranče u krevetu i dalje osjećati da je vaša voljena osoba potpuno u redu s tim.

2. Podijelite detalje svog dana.

7cfc5851b7b392dd515a62cceb
Vraćate se kući nakon dugog radnog dana ili nakon sastanka sa prijateljima i želite podijeliti neke nove informacije sa svojim partnerom. Ne pokušavate sakriti da vas je tip iz vašeg ureda uznemirio.

Ovo dijeljenje detalja razvija povjerenje i harmoniju u vašoj vezi i čini vas ne samo partnerom, već i osjećajem bliskog prijatelja. Važno je također biti zainteresiran za ono što se događa u životu vašeg partnera, prema istraživačima.

3. Možete se otvoriti o prošlim bolovima.

Mogli su to biti problemi s roditeljima, prošle toksične veze ili teška operacija. Ali stvar je u tome što te stvari ne možemo dijeliti s osobom kojoj ne vjerujemo.

Psiholozi kažu da je u tim slučajevima važno razdvojiti prošlost i sadašnjost i ne uspoređivati ​​partnera ni sa kim.

Osim toga, ako ste otvoreni za razgovor o svojim iskustvima sa osobom koju volite, stječete novi nivo povjerenja. Ali važno je da ne budete brutalno iskreni i budete oprezni da ne povrijedite tuđa osjećanja.

4. Dijelite bankovni račun ili znate PIN za njegovu / njenu karticu.

c128e651c5bfd845cf89b620b6

Dijeljenje bankovnog računa može biti znak povjerenja i sreće prema parovima. Otvoreni su za raspravu o novčanim pitanjima i pronalaženje kompromisa, što daje puno koristi vezama.

To čini parove vjerovatnijima da prolaze kroz probleme, umjesto da razmišljaju o prekidu veze, prema Shaunti Feldhahn, istraživačici.

5. Ne kontrolirate jedni druge

8ffca45b5f8d21a6c4562b9b9a.
Pitanja s povjerenjem mogu brzo pokvariti veze, pogotovo ako postanete nakaza za kontrolu i počnete pozivati ​​ili slati poruke supružniku svakog sata. Ako mu ne dopustite da skenira vaš telefon, on misli da imate tajnog ljubavnika i to ukazuje na to da nema povjerenja.

I obrnuto, kada date osobi malo zraka da udahne i prestanete je kontrolirati, to znači da niste samo odlučni oko svog partnera, već i oko sebe.

Psiholozi također kažu da je moguće popraviti stvari kada neko nadzire, ali morat ćete riskirati i naučiti vjerovati.

6. Svoje uređaje lako možete ostaviti otvorenima.

e798f4536d8cee4c55ae2630e9

Prema studijama, društvene mreže mogu izazvati ljubomoru. Facebook i Instagram mogu biti razlog za svađe, pa čak i prekide.

Ali zamislite da se vozite kući i on vas pita da držite telefon i možete vidjeti njegov WhatsApp. Ovo može učiniti samo onaj ko nema šta da sakrije. Ako svoje gadgete možete lako ostaviti otvorenima dok ste sa svojim partnerom, definitivno ste postigli dobar nivo povjerenja.

7. Osjećate se sigurno da ne dijelite samo dobre, već i negativne emocije.

bac0a859b0b88ff00beb176857
Svi će imati trenutke u kojima sve ide po zlu. Ako ste otvoreni za razgovor sa svojim supružnikom, to znači da im vjerujete. Kada prevladate strah da bi vas partner mogao povrijediti osuđujući vas, ovo je velika pobjeda za vašu vezu i možete se osjećati sigurno.

Više se ne bojite razgovarati o svojim stvarnim osjećajima, a čak i ako ste uvrijeđeni, ne bojite se izgubiti osobu jer oboje znate da prekid veze nije rješenje. To prema psiholozima može biti posebno važno za žene koje se osjećaju sigurno kad znaju da njihova veza nekamo vodi.

8. Oboje možete priznati da niste u pravu i podijeliti odgovornosti.

725e265ed9b855f6628b997fad

Između vas postoji povjerenje kada dijelite, ne samo svakodnevne kućne poslove, već i emocionalne odgovornosti. Ako ne zanemarite probleme, pokažete empatiju i možete priznati da griješite, to je znak zdrave veze.

Ključno je ne kriviti svoje partnere za svoja osjećanja.

Novi.ba

Ne propustite