BUDITE SE SVAKU VEČER U ISTO VRIJEME? Evo na šta vas organizam upozorava!

Kiosk
BUDITE SE SVAKU VEČER U ISTO VRIJEME? Evo na šta vas organizam upozorava!
.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, hronični poremećaji spavanja obično su uzrokovani Yin-Yangovom neravnotežom koja je posljedica poremećaja toka energije u vašem tijelu. Ova energija zove se Qi i vjeruje se da se nalazi posvuda na Zemlji.

 Kada ste u dobrom fizičkom stanju, Qi slobodno teče kroz vaše tijelo, ali ako imate zdravstvenih problema, vjerojatno postoji blokada Qi u određenom organu koja vas može probuditi tokom noći.

6

Ako se budite između 23 sata i 1 sat

2

Ovo vrijeme povezano je sa žučnim mjehurom. Ovaj organ razgrađuje masnoću koju ste tijekom dana unijeli u organizam. Buđenje u ovo vrijeme znači da jedete pretešku i premasnu hranu te da je vrijeme da promijenite prehrambene navike.

Isto tako, buđenje u ovo vrijeme može značiti i da u sebi zadržavate negativne emocije poput gorčine, gnjeva te osuđivanja sebe i/ili drugih. Vlastite ili tuđe pogreške drže vas budnima.

Ako se budite između 1 i 3 sata

3

U ovo vrijeme tijelo osvježava jetru koja je čistač našeg organizma. Buđenje u ovo doba noći može značiti da vam je jetra preopterećena te da radi pojačano. Tijelo vas upozorava da promijenite prehranu i smanjite unos alkohola.

Isto tako, buđenje u ovo vrijeme vezano je uz negativne emocije pout ljutnje, gnjeva i krivnje zbog čega se teško možete opustiti.

Ako se budite između 3 i 5 sati

4

Ovo doba dana povezano je s plućima koja sakupljaju kisik, šalju ga u ostale organe i pripremaju tijelo za novi dan. U to vrijeme pluća se čiste. Ako se budite između tri i pet u noći, to može biti znak da su vam pluća preopterećena zagađenim zrakom ili porokom poput cigarete, ali i teškom hranom.

Isto tako, buđenje u ovo vrijeme povezano je uz osjećaje poput tuge i žaljenja što može značiti da vam se u životu dogodilo nešto negativno i depresivno, a što niste u potpunosti prihvatili ili riješili.

Ako se budite između 5 i 7 sati

5

Ovo vrijeme povezano je s debelim crijevom koje se tada čisti i obnavlja. Ovaj proces vrlo je važan za čitav organizam, a buđenje u ovo vrijeme može značiti da je tijelo dehidrirano te da mu fali vode.

Što se emocija tiče, buđenje između 5 i 7 sati ujutro povezano je s osjećajima nestrpljenja, praznine i nesigurnosti. Isto tako, to može značiti da vam u životu fali promjene, kretanja i ulaganja u sebe.

(Novi.ba/Zadovoljna.hr)

Ne propustite