GLUME FRAJERE, A OD NJIH NEMA NIŠTA: 5 znakova da mu se sviđate ali se plaši intimnosti

Kiosk
GLUME FRAJERE, A OD NJIH NEMA NIŠTA: 5 znakova da mu se sviđate ali se plaši intimnosti
Pokazatelji straha od intimnosti uključuju nisko samopoštovanje, probleme s povjerenjem, ljutnju, socijalnu izolaciju i nesposobnost izražavanja emocija.

Pokazatelji straha od intimnosti uključuju nisko samopoštovanje, probleme s povjerenjem, ljutnju, socijalnu izolaciju i nesposobnost izražavanja emocija. Prepoznajte ih kod muškarca.

1. Izbjegavanje

Odguruje vas jer se i sam boji odbijanja. Vjeruje da nije dovoljno dobar, da će ga, ako neko vidi koliko je zainteresovan, napustiti. Iako se svi boje odbijanja, većina ljudi to može prihvatiti kao dio života. Ali ako se osoba plaši intimnosti, tada nije spremna rizikovati.

Ako vaš muškarac izbjegava bilo kakvu intimnost, emocionalnu ili intelektualnu, onda se ne može nositi s rizikom odbijanja ili kritikovanja. Možda se i on boji da se ne izgubi u vezi.

aid37436-v4-1200px-know-if-a-girl-likes-you-step-12-version-2

 2. Ljutnja. To je jedan od najčešćih simptoma kod muškaraca koji se boje intimnosti.

Kada se pojavi situacija koja zahtijeva da muškarac dostigne novi nivo intimnosti, on se počinje ljutiti. Ne pušta vas blizu sebe i ljutnjom prikriva svoju slabost.

 3. Nisko samopoštovanje. Ako muškarac ne misli dobro o sebi, naravno da neće željeti da prepoznate njegova osjećaja i misli.

Ako se u krevetu ne smatra dobrim partnerom, izbjeći će intimnost. Isto vrijedi i za intelektualno samopouzdanje. Razlog obično leži u traumi iz djetinjstva, kada su roditelji ignorisali dijete i nisu mu pomogli da stekne samopouzdanje.
 

4. Strah od emocionalne blizine.

5. Sabotiranje veze.

Čim veza postane preozbiljna, on pobjegne. Taj strah mu govori da je bijeg najbolje rješenje. Ali šta je zapravo rešenje? Prepoznajte ovaj strah kod muškarca i pokušajte porazgovarati sa njim tome, pomozite mu da shvati da ljubav nije tako strašna. (pult24.info)

Ne propustite