OVO ZNAČI POTPUNI LOM: 10 znakova da tvoja veza više nema budućnosti i da nećete uspjeti

Kiosk
OVO ZNAČI POTPUNI LOM: 10 znakova da tvoja veza više nema budućnosti i da nećete uspjeti
Svako od nas se suočavao ili suočava sa ljubavnim problemima i mislima koje nisu uvijek baš najljepše

Svako od nas se suočavao ili suočava sa ljubavnim problemima i mislima koje nisu uvijek baš najljepše. Za zdravu vezu, potrebno je pratiti ključ uspjeha:

Poštovanje
Povjerenje
Ljubav
Ljubav je na trećem mjestu, ukoliko ti je to čudno, razmisli o tome da li je moguće voljeti ili biti voljen bez poštovanja i povjerenja?

1. Vaš partner izbjegava provoditi vrijeme s vama?

Ako se čini da vaš partner nikad ne nađe dovoljno vremena za vas, ali je uvijek spreman provesti vrijeme s drugima, to je znak da vas više ne smatraju zanimljivim. Kad stvarno želite biti s nekim, nađete vremena za njih.

2. Osjećate se kao posve drugačija osoba nego što ste bili prije?

Kad nekoga doista volite, prihvatate ga takvog kakav jeste. Želite li promijeniti osobu s kojom ste u vezi ili njihove navike? Takva pojava nije nimalo dobra. Ne biste se trebali odreći svojih hobija ili interesa ili osjećati krivicu zbog činjenja nečega što partner jednostavno ne odobrava bez ikakvog razloga. Ako ste prije bili sretniji i slobodniji, a osjećate se previše zatvoreno zbog svoje veze, vjerovatno biste je trebali i napustiti.

14fc8e5a0dacf72bdae8fa6780

3. Više niste osobe za povjeravanja jedno drugome?

Komunikacija je ključ dugih veza i ako vam je teško otvoriti se partneru, dijeliti s njima svoje tajne i radije razgovarati s nekim drugim pored vašeg partnera, nešto definitivno nije uredu.

4. Većina vaših razgovora pretvara se u svađe?

Kada god razgovarate, razgovor se završi sa svađom ili prepirkom? Takva pojava nije nimalo zdrava. Sasvim je uredu izražavati svoje stavove kada god osjetimo da je to potrebno, međutim konstantno se svađati ne donosi ništa dobro.


5. Vaše srce više ne treperi pri pomisli na vašeg partnera?

Naravno, kako vaš odnos napreduje i prelazite “fazu medenog mjeseca”, početno uzbuđenje izmiče. Ali to ne znači da će i sve iskre vremenom izblijediti. Ako razmišljanje o vašem partneru više ne donosi osmijeh na vaše lice ili vas čini sretnim na bilo koji način, vjerojatno je najbolje da se raziđete.

6. Vaš partner želi vašu pažnju i dobrotu međutim ništa ne daje zauzvrat?

Odnos zahtijeva jednak napor obje strane kako bi održavali zdrav odnos. Ako neprestano radite kako biste popravili i ojačali vašu vezu, ali vaš je partner ravnodušan, pronađite nekoga ko vas zapravo cijeni.

7. U vezi se osjećate monotono i dosadno?

Neće svaki dan u vašem ljubavnom životu biti dan iz filma, ali to ne mora značiti da će biti dosadno. Od jednostavnog zajedničkog kuhanja do šetnje plažom, postoji stotine sitnica koje parovi mogu učiniti da bi izazvali radost i uzbuđenje. Sve što je potrebno jest spremnost da se potrudite da stvari ostanu uzbudljive.

8. Ne rastete kao ličnost u vezi?

Rast je vrlo važan aspekt bilo kojeg odnosa, bilo da je to lični ili obostrani rast. Ljudi u sretnim vezama podižu se i rastu zajedno. Ako to nije slučaj kod vas, vjerojatno je najbolje da prekinete vezu.

9. Niste na listi prioriteta vašeg partnera?

Nerealno je uvijek očekivati da ste glavni prioritet vašeg partnera, ali svakako biste trebali biti na njegovoj/njenoj  listi.

10. Ne osjećate se voljeno ili željeno?

Ljubav i toplina su ono što održava odnose. Ako zbog svog partnera samo plačeš ili si potpuno neraspoložen/a, moraš dobro razmisliti zašto si i dalje sa tom osobom u odnosu. Svađe i bračni problemi pogoršavaju tvoje zdravlje više nego što misliš. Zapamtite da zaslužujete biti sretni i vaše mentalno zdravlje je najbitnije!

Ne propustite