Danas velike zvijezde i zakleti rivali, a nekad su igrali zajedno! Sigurno ste zaboravili da su ovi igrači dijelili svlačionicu (FOTO)

Fudbal
Danas velike zvijezde i zakleti rivali, a nekad su igrali zajedno! Sigurno ste zaboravili da su ovi igrači dijelili svlačionicu (FOTO)
.

Možete li zamisliti vezni red u kojem zajedno igraju Mesut Ozil i Ivan Rakitić, dvojica top svjetskih veznjaka? Napad u kojem zajedno igraju Jamie Vardy i Harry Kane? Vjerojatno možete, ali ta su dva para u prošlosti igrala zajedno, a u nastavku teksta donosimo još velikih zvijezda koje su u prošlosti igrale zajedno, a kasnije se svaki svojim putem uspeli do vrha pa čak i postali mrski rivali.

U sezoni 2007./2008. njemački velikan Schalke nije znao kakav vezni red ima. Mesut Ozil bio je njihovo dijete, rođen u Gelsenkirchenu, u Schalkeu je napravio svoje prve nogometne korake, a u sezoni 2007./2008. dijelio je svlačionicu s Ivanom Rakitićem. Oba su kasnije postali sama nogometna krema. Ozil je tada imao 19 godina, bio je vrlo perspektivan veznjak i igrao za njemačku U-21 reprezentaciju, no Schalke ga je nakon godinu dana igranja s Rakitićem prodao u Werder za cijenu od pet milijuna eura. Ostalo je povijesti, kupio ga je Real, Ozil se razvio u vrhunskog playmakera i danas igra u Arsenalu dok je njegov tadašnji saigrač napravio još veću karijeru. Tada 19-godišnji Ivan Rakitić tek je stigao u Schalke iz Basela i tamo se zadržao četiri sezone prije nego je otišao u Sevillu. Njega je Schalke pustio za 2,5 miliona eura, a donedavno je bio neizostavna karika igre moćne Barcelone (ovog ljeta vratio se opet u Andaluziju). Samo 7,5 miliona eura zaradio je Schalke na osovini Ozil-Rakitić? Svaka čast, Mamić bi barem deset puta više.

5a97239b-3078-450d-a9e3-44930a0a0a6a-rakitic-ozil-previeworg

Da neki klub u engleskoj ligi danas ima napad Harry Kane – Jamie Vardy bi li itko mogao reći da ima bolji? Leicester je to imao 2013. godine. Vardy je tek bio stigao u klub iz nižih liga i još nije bio ni blizu razine na kojoj je trenutno, dok je tada 20-godišnji Kane bio na posudbi iz matičnog Tottenhama i uglavnom u Championshipu grijao klupu.

566069d6-8c00-4531-868a-6e1a0a0a0a6b-kane-vardy-previeworg

Rijetko su igrali zajedno i tada se za obojicu još nije moglo znati da će biti takve 'ubojice', a danas su obojica u top pet strijelaca Premier lige. Ipak, možda će igrati zajedno na Euru za englesku reprezentaciju kao i u nekim ranijim slučajevima, no klub je klub.

OSTATAK TEKSTA POGLEDAJTE NA SLJEDEĆOJ STRANICI ---------------------->>>

 

Ne propustite