UEFA KONAČNO DONIJELA ODLUKU: Ovo su sudije za baraž meč između Ukrajine i Bosne i Hercegovine

Fudbal
UEFA KONAČNO DONIJELA ODLUKU: Ovo su sudije za baraž meč između Ukrajine i Bosne i Hercegovine

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) konačno je odredila sudije za baraž meč za odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj između Bosne i Hercegovine i Ukrajine.

Samo dva dana ostala su uoči početka utakmice generacije za Zmajeve i baraža kojeg u Zenici igramo protiv Ukrajine. Dugo su se čekala imena sudija, a UEFA je odlučila da nam pravdu dijeli čovjek koji nam je donio sreću u najvažnijoj našoj utakmici u historiji.

Glavni arbitar utakmice bit će iskusni Nijemac Felix Zwayer, čovjek je ovoj selekciji sudio duel protiv Litvanije u Kaunasu kada je reprezentacija BiH izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Tom prilikom Zwayer i njegovi pomoćnici Markus Haecker i Thorsten Schiffner donijeli su sreću reprezentaciji BiH, a u ovoj državi se nadaju da će slično biti i u četvrtak protiv Ukrajine.

Ovoga puta Zwayeru će pomagati Stefan Lupp i Marco Achmuller, dok je četvrti sudija Daniel Siebert. Svi su iz Njemačke, kao i ekipa VAR sudija. To su Bastian Dankert i Christian Dingert.

Ono što je najinteresantnije od svega, ovo će mu biti drugi put da sudi utakmicu Ukrajine i BiH. Prethodno je sudio u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine kada su rivali remizirali rezultatom 1:1 u Lavovu.

Duel play-offa između BiH i Ukrajine igra se u četvrtak s početkom u 20:45 na Bilinom Polju u Zenici.

Ne propustite