6 RAZLOGA ZAŠTO STE JOŠ UVIJEK SAMI: Ako radite ovo POD BROJEM 3 - NIKADA NEĆETE NAĆI LJUBAV SVOG ŽIVOTA

Praktična žena
6 RAZLOGA ZAŠTO STE JOŠ UVIJEK SAMI: Ako radite ovo POD BROJEM 3 - NIKADA NEĆETE NAĆI LJUBAV SVOG ŽIVOTA
Ovaj je članak namijenjen onima koji su spremni na ljubav, ali ne razumiju zašto ih ljubav stalno izbjegava.

Ovaj je članak namijenjen onima koji su spremni na ljubav, ali ne razumiju zašto ih ljubav stalno izbjegava.

Ovo su razlozi koji će odgovoriti na pitanje zašto ste još uvijek sami.

6. U vašem životu nema mjesta za ljubav.

Dakle, shvatili ste da ste spremni. Spremni ste za ljubav i biti s nekim. Ali, večeras nećete sresti osobu svog života jer ćete ostati na poslu (baš kao što ste i posljednjih nekoliko dana). Vikendom ćete vidjeti svoje prijatelje i slušati ih kako razgovaraju o svojim problemima.

Vaša dijagnoza: zauzeti ste svime na ovom svetu, osim ljubavlju.

 Šta možete učiniti?

Steve McClatchy, autor mnogih psiholoških knjiga, preporučuje da se prestanemo baviti svakim problemom i svim dužnostima samostalno. Prioriteti koje smo sebi nametnuli ne dozvoljavaju nam da budemo sretni. Prije svega, volite sebe: idite kući na vrijeme, odgodite sastanak sa svojim prijateljem na dan kada ćete imati priliku razgovarati o vašoj novoj romantičnoj avanturi.


5. Ne možete pustiti prethodnu vezu

Dakle, konačno ste našli vremena za sastanak. Provodite puno vremena ispred ogledala isprobavajući različite kombinacije odjeće i zamišljajući njegov divan pogled, osmijeh i smiješne šale. Ali prije nego što izađete, osjećate se kao da samo želite zaplakati. Jer kada razmišljate o ljubavi, u vašem se umu pojavljuje slika vašeg bivšeg dečka. Bio je zgodan, hrabar, savršen i upravo najbolji, brižan i lijep. Izvanredni psihoanalitičar Sigmund Freud napisao je koliko je važno napustiti odnose u prošlosti.

Vaša dijagnoza: vaš prethodni odnos okupira vaše srce.

Šta možete učiniti?

Odgovorite na pitanje: zašto još uvijek patite? Vaš odnos je gotov, vremeplov još nije izmišljen i ne možete ništa da promijenite. Vaš bivši nije savršen, sjajan je samo u vašoj glavi. Psihoanalitičar Otto Kernberg smatra da podsvjesne emocije i maštanje imaju ogroman utjecaj na naše nove veze. Pustite da napredujete. Vrijeme je da budete sretni!


4. Provodite previše vremena kod kuće.

Umor, loše vrijeme i depresivna zimska sezona razlozi su da dan provedete unutra. Pored toga, postoji novi film za gledanje i knjiga za čitanje. Znači ostani kod kuće. Uvijek nađete izgovor, čak i kada su u pitanju vikendi i praznici. Zbog toga vam je uvijek tužno kad nema nikoga ko bi vas zagrlio.

Vaša dijagnoza: pretvorili ste se u kućnog čovjeka.

Šta možete učiniti?

Naravno da vrijeme koje provodimo sami čini nas mirnima, pod pokrivačem, sa junacima naših omiljenih romana. Ali budimo iskreni: ako se ograničite na 4 zida koja vas okružuju, vjerovatno je da ćete imati sastanak samo s frižiderom. Izvan vaše kuće postoji predivan svijet, pokušajte da se upoznate sa njim.

BROJ 3 JE NAJBITNIJI --->>>

Ne propustite