Savršena ljetna grickalica od tikvica koja se ne prži!
Hrskavi čips koji se ne prži, pripremite tikvice i pustite da pećnica odradi svoje i dobit ćete vaše nove omiljene ljetne grickalice.
Hrskavi čips koji se ne prži, pripremite tikvice i pustite da pećnica odradi svoje i dobit ćete vaše nove omiljene ljetne grickalice.
U nastavku vam donosimo način pripreme.
Sastojci:
¼ čaše krušnih mrvica
¼ čaše naribanog parmezana
¼ kašike soli
¼ kašike češnjaka u prahu, ili sitno nasjeckanog
Prstohvat bibera
2 kašike nemasnog mlijeka
2 tikvice
Priprema:
1. Za početak, zagrijte pećnicu na 220 stepeni.
2. Prvih pet sastojaka pomiješajte. Natočite mlijeko u plitku posudu. Narežite tikvice, umočite ih u mlijeko i zatim umiješajte u smjesu koju ste prethodno napravili.
3. Tikvice složite na papir za pečenje, pecite pola sata ili dok ne porumene i postanu hrskave.
(punkufer.dnevnik.hr)