EVO ČIME SE BAVI PORODICA ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA: Ovo sigurno niste znali, TEK OBJAVLJENI DETALJI IZ NJEGOVOG ŽIVOTA

Kiosk
EVO ČIME SE BAVI PORODICA ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA: Ovo sigurno niste znali, TEK OBJAVLJENI DETALJI IZ NJEGOVOG ŽIVOTA
.

Od parlamentarnih izbora u Crnoj Gori najveća zvezda regiona postao je Zdravko Krivokapić, relativno novo lice u politici zbog čega se o njemu znalo vrlo malo, a mnoge je osvojio privatnim fotografijama koje pokazuju njegovu mnogobrojnu i skladnu porodicu o kojoj se ne zna gotovo ništa.

Zdravko Krivokapić je rođen 2.9.1958. u Nikšiću, od oca Draga i majke Ikonije. U djetinjstvu u kome je bio nerazdvojan sa sestrom Nenom, pomagao je porodicu branjem lipovine.

Oženjen je Jasminkom Krivokapić (rodom Vuković) koja je inženjer građevine i sa njom ima petoro djece. Kćerka Jelena je doktor medicinskih nauka, kćerka Milena specijalista farmacije, sin Miloš je doktorant, sin Milan je student MGIMO u Rusiji, a najmlađi sin Jovan je đak u srednjoj Bogoslovskoj školi na Cetinju.

krivokapic

foto: Profimedia

Osnovnu i srednju školu je završio u rodnom Nikšiću. Nakon toga odlazi u Podgoricu, gdje upisuje Mašinski fakultet koji završava kao student generacije. Magistarske studije upisuje u Beogradu, a kao jedan od najperspektivnijih studenata Jugoslavije, dobija prestižnu DAAD stipendiju. Svoje dalje školovanje nastavlja u Njemačkoj koja ga je fascinirala sistemom funkcionisanja i činjenicom da je tamo sve "precizno, tačno i pravično".

Ipak, vraća se u Crnu Goru u želji da znanja koja je stekao u Njemačkoj preslika na domaći sistem. Za vanrednog profesora Univerziteta Crne Gore u Podgorici izabran je 1999. godine, a redovni profesor postaje 2004. godine.

Kao vrhunac priznanja u oblasti kvaliteta postaje zamenik predsednika JUATa (Beograd), a nakon obnove nezavisnosti postaje prvi predsednik AKCG u Podgorici. Kao vrhunac akademske karijere postaje direktor centra za doktorske studije. Svoju akademsku karijeru je obeležio sa više od 250 radova i 16 knjiga, urednik je časopisa ICQME.

(Žena Blic)

 

Ne propustite