ĐOKOVIĆ SILOVITO KRENUO PO 18. GREND SLEM TROFEJ Džumhur bez ikakvih šansi protiv prvog reketa svijeta

Tenis
ĐOKOVIĆ SILOVITO KRENUO PO 18. GREND SLEM TROFEJ Džumhur bez ikakvih šansi protiv prvog reketa svijeta
,

Najbolji bh. teniser, Damir Džumhur (109.), okončao je takmičenje na US Openu već u prvom kolu. Džumhur je očekivano poražen od prvog reketa svijeta Novaka Đokovića, koji je slavio rezultatom 3:0 u setovima.

Najbolji teniser svijeta slavio je po setovima sa 6:1, 6:4, 6:1. Đoković će u drugom kolu prvog grend slema koji se igra tokom korone za rivala imati Kajla Edmunda koji je s 3:0 savladao Aleksandra Bublika.

2314025-1bbcfaf5b66940c4bcc2c4600e64ff7c-ls

Bio je ovo 23. uzastopni trijumf Đokovića u ovoj sezoni, čime je na dobrom putu da sruši svoj rekord iz 2011. kada je nanizao 41 pobjedu u nizu. Ukoliko i narednih šest mečeva riješi u svoju korist to će značiti da je osvojio 18. grend slem titulu, čime bi se približio Rogeru Federeru na samo dvije grend slem titule.

Srpski teniser je bio dominantan u prvom i trećem setu, dok je u drugom bh. teniser pružio poprilično jak otpor.

Novak je poveo s 5:0 u prvom setu, a tada je Džumhur osvojio jedini gem u 1. setu. Uspio je Džumhur osvojiti gem, ali je Novak rutinski priveo set kraju osvojivši posljednji poen na mreži - 6:1 za 23 minuta.

Đoković je napravio rani brejk i u drugom setu, međutim Damir je odmah uzvratio. Teniseri su zatim propustili naizmjenično još nekoliko brejk prilika, da bi Džumhur duplom servis greškom omogućio Novaku da povede sa 5:4. Nije tako lako Novak stigao do drugog seta. Poveo je sa 40:15, a zatim napravio dvije greške. Ipak, Novak realizuje treću set loptu za 2:0.

Praktično, time je Đoković slomio otpor Džumhura. Rano je napravio brejk u trećem setu i lako stigao do 4:1. Gotovo rutinski priveo je meč kraju i nakon skoro dva sata završio posao.

Ne propustite